Bucuria românilor care urmează să primească ajutor pentru plata facturilor dispare în momentul în care se lovesc de birocrație.
Procedura prin care trebuie să treacă românii ce vor ajutor la plata facturilor este una greoaie și cu multe drumuri la poștă.
Mai exact, românii vor trebui să facă drumuri la Poștă pentru a-și plăti facturile, iar Asociațiile de proprietari sunt nevoite să completeze certificate de validare a datoriilor pentru a putea face plățile către furnizori. Administratorii blocurilor se tem că până vin banii de la stat vor rămâne cu facturile neplătite.
Întrebat despre acest haos, Mugur Mihăescu a spus:
"Tot ce este legat de energie pentru mine este un dezastru. Sincer, poate părerea mea subiectivă sau nu, pentru că ce face omul ăla la energie e no comment. În primul rând vă aduc aminte de taxa cu soarele.(...)
La fel cu calcularea prețului kilowatt-ului. Păi, hai să spun din ce este format prețul kilowattului, prețul la producător, indiferent care e plafonat la 90 de euro pe megawatt.
Prețul la bursă să zicem că este 150 de euro sau 200 de euro. A fost și 500 de euro megawatt.
Băieții deștepți, cum se zice, din energie, traderii sunt la ora actuală limitați la 2 % atâta ai voie să-ți adaugi. Asta este marja ta de profit. Deci iei 90 îl vinzi în marja aia şi-ți adaugi profitul 2%.
Restul tot, scăzând Transelectrica, transport, curent, restul, tot aparține statului român. Deci, faptul că tu spui mie că nu poți să scazi prețurile pentru că ai afecta pe nu știu cine, după părerea mea, e o mizerie.
Eu știu că operez cu parcuri fotovoltaice și ceea ce se întâmplă este o mizerie. Toți banii, grosul se duce la stat. Dacă tu spui acuma că ajutoarele le vrei de la Uniunea Europeană, ca nu cumva tu să slăbești buzunarul și să ataci bugetul. Atacăm bugetu, dacă slăbim. Când a fost 500 de euro cine a luat banii ăștia, cine i-a luat, i-a luat Hulpavu?
Marele băiat deștept al din energie asta este statul român. Cât timp statul român nu va mai lăsa cureaua asta să se ducă în jos, tot așa vom avea.
Și apropo, că timpul scurt. Tot timpul a fost timpul scurt pentru aplicarea măsurilor.
În Horeca a fost la un an jumate după ce majoritatea intraseră în faliment sau, mă rog, o parte din ei.
Deci faptul că tu stai acuma ca să accesezi fonduri din altă direcție ca să nu-ți afectezi ți hălpăiala de fapt că tu ești principalul care halește bani end userului cum se numește, mie mi se pare chestie....", a spus Mugur Mihăescu în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 CNN.