Antena 3 CNN Emisiuni Subiectiv Florin Zamfirescu, despre pensii, salarii şi bogăţiile ţării: "România e o halcă din care toţi vor o bucată! Jocurile sunt făcute"

Florin Zamfirescu, despre pensii, salarii şi bogăţiile ţării: "România e o halcă din care toţi vor o bucată! Jocurile sunt făcute"

Claudia Popovici
4 minute de citit Publicat la 23:07 16 Oct 2022 Modificat la 23:14 16 Oct 2022

"Mă consider unul din reprezentanții poporului român. Eu nu sunt un specialist, nu vin aici cu fel de fel de informații, sunt un reprezentant al celor cu care stau de vorbă, mă întâlnesc pe străzi sau la telefon sau vorbesc.

Întâi oamenii sunt disperați. Şi eu acum fac parte din pensionari şi bătrânii cu care mai vorbesc, colegi sunt disperați, sunt șocați pentru ilegalitățile pe care Guvernul le promite și nu se ține.

Apar legi care sunt încălcate în clipa când sunt făcute. Legea pensiei spunea că există o obligație pentru în raport cu inflația.

Există obligația Guvernului care. deocamdată. de-aia stă acolo ca să respecte legea, că altfel dacă ar spune nu mai poți să respecți legea faceți alegeri anticipate, lăsați pă alții.

Florin Zamfirescu, despre pensii şi salarii: "Există o lege şi trebuie să o aplicați"

Adică e lege care obligă guvernul să mărească pensiile în funcție de inflație. Aici nu trebuie să se dea aprobare. Nu vedeți discuții cu 10 %... Ce, domne, suntem nebuni?

E o lege și trebuie s-o aplicați, pentru că altfel plecați.  Păi, da, milioane de euro pe vaccinuri care trebuie distruse se pot da, dar nu se pot mări pensiile? Măriri de salarii şi pensii speciale?

Eu tot am spus și mai spun pledez pentru o simplă lege și ar depinde, cred dacă președintele ar fi de acord și ar pretinde asta, Guvernul și Parlamentul ar vota. Nu se poate altfel.

"Orice creștere de salarii trebuie făcută de jos în sus"

Orice creștere de salarii trebuie făcută de jos în sus. Adică nu începem cu salariile cele mari.

Știți că sunt oameni în piețe care au o sacoşică şi ce pândesc? Poate cade de pe galantarul ăla poate cade un fruct și se duce și bagă acolo.

Ei nu fură săracii, dar sunt disperați! Poţi să asiști în liniște cum un om moare că nu poate să mănânce?

Am ajuns în această situație să moară oamenii de foame? Şi pensiile, oricum, în România sunt mult mai mici decât în Europa.

"Cea mai mare temere a românului este că moare de frig în casă. Nu vă e ruşine?"

Nu ți-e rușine tu cu 12.000-18.000 de lei pe lună. Începeți cu ăștia mici, că ei mor de foame.  Cea mai mare temere este că mori de frig în casă. E o criză universală, nu europeană. E un dezastru. Suntem în pragul extincției noi, omenirea.

Există această spaimă și speranță că totuși o să vină mintea la cap celor 3-4-5 care au drept de a hotărî soarta omenirii sunt aceea?

Putin, care a început războiul, nu știu câtă dreptate are, nu-i problema mea, e țara lui să facă ce o vrea, dar numai să nu ne inflameze pe toţi, să nu arunce bombe atomice.

Asta e problema. Sigur că sunt nemulțumiri și de colo și de colo. Cred că totdeauna într-un conflict amândoi greșesc sau amândoi au dreptate. Dacă se ceartă doi oameni, vina e undeva, dar eu nu sunt politician și nu mă bag în asta. Întâmplarea e că e prea lângă noi.

Și uite că Europa acuma plânge și țipă oamenii pe străzi. Ei au dus-o bine, noi am dus-o prost în perioada comunistă, cum o duc ei acuma. Și uite că ei nu suportă. Ies pe străzi, defilează. (...)

"Nici măcar nu am ştiut că bunurile Românie se vând"

Există foarte multe întrebări și eu le aud și la televizoare: voi, românii, când s-a vândut Petrom-ul, unde ați fost? De ce n-ați făcut când s-a făcut contact cu Roșia Montană? Voi, românii, de ce nu ați sărit..

Ăștia care spun așa ceva sunt cei care mai au și satisfacția de a-și bate joc după ce fură? Pentru că pe mine, român, chiar să fi sărit eu să mă duc singur cu o pancartă sau 100 de mii, dar nici nu știu când s-au vândut astea.

Că se pândesc momente în care e un mare meci de fotbal, am câștigat, nu știa și s-a semnat ceva acolo. Și cum nu se știe de ce n-ai făcut nimic? Mă, sunteți nebuni?

Dau exemplu, Portul Constanța e dorit să nu fi al nostru. Dar dacă s-ar vinde Portul Constanța, s-ar face un referendum. Cu această ocazie ne-ar întreba pe noi, românii, dacă suntem de acord, măcar 40 % din noi?

Dacă s-ar vinde aeroportul și câte s-au vândut? A existat vreun referendum?

"Începem ca salvarea să fie individuală. Jocurile sunt făcute"

Cum a zis Anghel Rugina cândva: vedeţi ce viaţă duceți, faceți o legislație care să vă satisfacă şi nu mai intraţi în competiție că jocurile sunt făcute acolo. Dar ce noi ne-am văzut de noi? Noi am vândut tot între timp, în loc să protejăm, să nu facem o barieră, adică să ne închidem.

"Nu puteţi fura, cât putem noi vota"

Mândria ne-a fost distrusă pentru că au venit tiriplicii care au fost la conducere. Românii au ajuns cetăţeni de rangul doi în Uniunea Europeană.

Io aş propune un slogan. Mai avem timp să înţelegem importanța votului. Sloganul pe care îl propun este: Nu puteţi fura, cât putem noi vota", a spus actorul Florin Zamfirescu despre situaţia în care se află România, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

×
x close