Subiectul educației sanitare în şcoli a dat naștere la argumente pro şi contra. Diana Paul a exprimat de asemenea o opinie faţă de această măsură pe care a apreciat-o a fi asemănătoare cu ce a fost înainte de 1989 când părinţii au fost scoși din educația copiilor de care se ocupa statul pentru a trasa o direcție în viaţă.
„Sunt multe lucruri care m-au deranjat, dar cred că unul dintre lucrurile care a pus punctul pe i este faptul că se încearcă să se scoată părinții din educația a copiilor.
Ni se spune că părinții nu au loc, părinții nu au competențe, nu au pregătire, ei trebuie să iasă și copiii trebuie să fie educați de către școală adică, într-un fel sau altul, de către stat.
Cumva rezonează puțin cu ceea ce a fost înainte de 1989, părinții de-o parte şi statul educă copiii pentru ca apoi aceștia să intre în posesia statului şi în orice muncă ar decide să performeze", a spus Diana Paul.
Întrebată dacă crede că acesta a fost pretextul pentru introducerea educației sanitare în şcoli sau a fost doar o greșeala, o viziune diferită, tânăra a spus că crede că sunt şi implicații ideologice.
„Cred că are și implicații ideologice, dar aceasta ar fi scopul să luăm copiii de la voi și să educăm într-un anumit fel. În care fel? Cu implicații ideologice, vedem acum progresismul, sexo-marxismul, neomarxismul toate în zona aceasta.
Până una alta oricum ar privi îi lumea, ideile sunt aceleași și ideile nu vor face neapărat bine. Scoaterea părinților, introducerea educației sexuale obligatorii în școală, din nou vedem obligatoriu, esența rămâne aceeași", a mai explicat Diana Paul în emisiunea "Subiectiv", la Antena 3.