Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre cei mai iubiți episcopi din România, umilit de DNA

Unul dintre cei mai iubiți episcopi din România, umilit de DNA

Unul dintre cei mai iubiți episcopi din România, umilit de DNA
foto: Agerpres
21 Dec 2018   •   00:11

Statul paralel se prăbușește, iar acest lucruse petrece în mai multe feluri.

Dezvăluirile, înregistrările care au apărut au fost de fiecare dată greu de înghițit de cei care vânturat această teorie a luptei împotriva corupției și a statului de drept. Domnia legii nu era acolo.

Pe lângă aceste lucruri mai sunt și achitările, acolo unde pur și simplu judecătorii nu au putut să respecte partenerul de nădejde, nu au putut să respecte pe nimeni.

Mihai Gâdea a prezentat, joi seară, la "Sinteza Zilei", un nou caz revoltător. Este vorba despre episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea.

Acesta a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după patru ani de procese, cu peste 60 de termene.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Oradea a preluat şi anunţat decizia de achitare definitivă şi irevocabilă a episcopului Virgil Bercea şi a celorlalţi colaboratori ai instituţiei, dată în şedinţa publică din data de 14 decembrie 2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJR), în procesul intentat de DNA Oradea.

Conform sursei citate, decizia ÎCCJ vine după o perioada dificilă traversată de episcopul Virgil Bercea - pe lângă stresul procesului aflat în derulare, a urmat suferinţa provocată de incendiul devastator de la Palatul Episcopal din 25 august 2018, care au dus în cele din urmă la probleme majore de sănătate.

"La ora actuală, starea de sănătate a episcopului nostru s-a îmbunătăţit considerabil şi sperăm că vestea confirmării nevinovăţiei sale va contribui la însănătoşirea totală. În prezent, PS Virgil Bercea se află în stare de convalescenţă, urmând un program riguros de recuperare care va dura până la restabilirea completă", menţionează sursa citată.

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost achitat, în februarie 2017, de Curtea de Apel Oradea, în dosarul în care a fost judecat pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Alături de acesta au mai fost achitaţi administratorul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, Ovidiu Constantin, şi contabila Stela Iambor, ambii acuzaţi de dare de mită, fals în declaraţii, complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul. În acelaşi dosar, fostul primar al Beiuşului a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. Mai mulţi funcţionari ai Primăriei Beiuş au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la pedepse cu închisoarea, dar cu suspendare, între câteva luni şi până la trei ani. Sentinţa magistraţilor orădeni nu era însă definitivă şi a fost atacată cu apel la Înalta Curte.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close