Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Transmisiune specială de la spitalul unde se află premierul Slovaciei. Robert Fico este în stare gravă

Transmisiune specială de la spitalul unde se află premierul Slovaciei. Robert Fico este în stare gravă

Trimisul special Antena 3 CNN la spitalul unde se află premierul Slovaciei, împușcat într-o tentativă de asasinat, a oferit ultimele date despre starea de sănătate a acestuia, în cadrul emisiunii Sinteza zilei.

de Andreea Borboros    |    16 Mai 2024   •   22:08

Premierul Slovaciei, Robert Fico, este în stare gravă. Medicii au transmis că nici nu putea fi altfel pentru că acesta a suportat o intervenție chirurgicală care a durat aproape cinci ore.

Cele două echipe de medici care au intrat cu el în sala de operație s-au chinuit ore bune în încercarea de a-i opri hemoragia suferită după ce trei gloanțe i-au perforat corpul. Unul dintre ele a ajuns în stomac. Tocmai acest lucru pare să fie destul de complicat pentru premier pentru că există riscul de septicemie, potrivit managerului spitalului.

S-a luat în calcul astăzi eventualitatea unei noi intervenții chirurgicale, însă deocamdată starea de sănătate gravă în care se află nu permite acest lucru.

La începutul săptămânii viitoare la spitalul în care se află premierul Slovaciei urmează să ajungă mai mulți medici de la diferite spitale din țară, inclusiv din capitală. Cu toții vor analiza cazul, dacă este oportună intervenția de care premierul ar avea nevoie și dacă acesta va trebui transferat la un alt spital.

În tot acest timp poliția din Slovacia este în alertă, nivelul fiind foarte ridicat. În mediul online a început un val de ură, 32 de persoane sunt în atenția poliției pentru că au încurajat tentativa de asasinare de ieri la adresa premierului Slovaciei. De asemenea, în jurul prânzului un bărbat a fost reținut și se află în custodia poliției după ce la rândul său ar fi amenințat cu moartea un demnitar.

×
Subiecte în articol: Slovacia premier impuscat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close