Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sistemul RO-Alert de avertizare a populaţiei nu a funcţionat! Reacţia STS

Sistemul RO-Alert de avertizare a populaţiei nu a funcţionat! Reacţia STS

Situaţie extrem de gravă în România. A fost afectată interfața de la nivelul IGSU care permite transmiterea mesajelor RO-Alert. Sistemul nu a funcţionat!

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2024   •   22:52

A fost verificată această situație la nivelul Serviciului de Telecomunicații Speciale, care a confirmat defecțiunea. 

112 a funcționat la nivel național, transmit autorităţile.

Apelurile de urgență la numărul 112 funcționează acum normal

Serviciul de Telecomunicații Speciale a informat, luni seară, că a fost restabilită disponibilitatea rețelei interne de telefonie interurbană de la nivelul municipiului București, iar toate serviciile de comunicații funcționează la parametri normali.

De asemenea, transmiterea mesajelor de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT se realizează în condiții normale.

Sistemul de comunicații IC (Intercomunicare) a suferit o defecțiune majoră.

Prima reacţie a Serviciului de Telecomunicații Speciale

Pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al STS informează că Serviciul de urgență 112 funcționează fără probleme și cetățenii pot anunța urgențele din orice rețea de telefonie mobilă.

"De asemenea, precizăm că a fost semnalată o defecțiune la un echipament ce deservește o rețea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituțiile publice din București, iar în prezent o echipa tehnică a STS intervine pentru înlocuirea acestuia și restabilirea serviciului de comunicații. 

Menționăm că sunt activate soluții de comunicații de back-up prin rețele redundante, care pot asigura comunicații securizate pentru beneficiarii afectați.

Astfel, sunt disponibile atât rețeaua telefonică IP a 112, cât și prin rețeaua de radiocomunicații TETRA.

Informăm faptul că este afectată și interfața de la nivelul IGSU care permite transmiterea mesajelor RO-ALERT, însă sistemul de avertizare a populației prin tehnologia cellbroadcast este funcțional prin interfața redundantă a STS", a transmis STS.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit îndrăgita actriță Ileana Stana Ionescu
x close