Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Silvestru Șoșoacă, după ce a fost pus sub control judiciar: „Nu am avut nici cea mai vagă idee că semnăturile erau false”

Silvestru Șoșoacă, după ce a fost pus sub control judiciar: „Nu am avut nici cea mai vagă idee că semnăturile erau false”

Silvestru Șoșoacă a declarat că ”tot spectrul naționalist s-a unit” pentru a-l ajuta să strângă semnăturile pentru candidatura sa în Parlamentul European.

silvestru sosoaca
Silvestru Șoșoacă, după ce a fost pus sub control judiciar: „Nu am avut nici cea mai vagă idee că semnăturile erau false”
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2024   •   22:52

Miercuri, Silvestru Şoşoacă a fost ridicat de acasă de poliţie pentru semnături false. Procurorii s-au autosesizat după ce Şoşoacă și-a depus candidatura pentru Parlamentul European, ca independent. 

Conducerea AUR ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători pentru depunerea candidaturii lui Silvestru Şoşoacă, iar potrivit surselor judiciare, George Simion, preşedintele AUR, va fi chemat mâine la audieri la Parchetul General.

De asemenea, tot în cursul zilei de astăzi, Silvestru Şoşoacă a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile.

Invitat în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, fostul soț al Dianei Șoșoacă a vorbit pe marginea acestui subiect.

Întrebat dacă a fost citat înainte de a fi ridicat de poliție, acesta a răspuns: „Nu m-au citat, au venit pur și simplu cu mandat de aducere, în fața blocului unde locuiesc acum.”

„Nu am avut nici cea mai vagă idee că erau false”

Întrebat dacă George Simion l-a ajutat să strângă aceste semnături, Șoșoacă a răspuns:

„Nu numai. Tot spectrul naționalist s-a unit pur și simplu ca să mă ajute pe mine. Toate partidele și toate ONG-urile, după ce am încercat să-mi fac un partid al meu, cu care să lupt bine de tot și am fost oprit din cauza unei sesizări făcute de Diana, soția mea, că ea e Șoșoacă și e prejudiciată de faptul că eu pot să intru cu numele meu. Au fost mai multe partide, unele neparlamentare, de fapt, cele mai multe neparlamentare, și ONG-uri”, a declarat Silvestru Șoșoacă, în direct, la Antena 3 CNN.

De asemenea, Silvestru Șoșoacă a mărturisit că nu știa că acele semnături erau false și s-a bazat pe avocata care l-a reprezentat, pentru că, spune el, ea ar fi trebuit să verifice.

„Eu am avut o doamnă avocat, deci eu am fost reprezentat de avocat acolo, prin procură, și ea, avocata mea, trebuia să verifice tot. Nu am avut nici cea mai vagă idee că erau false”, a mai spus Silvestru Șoșoacă, în direct, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close