Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Purtătorul de cuvânt al premierului Netanyahu, dezvăluiri exclusive despre deciziile legate de război: "Nu ne puneți la încercare! Vom distruge Hamas"

Purtătorul de cuvânt al premierului Netanyahu, dezvăluiri exclusive despre deciziile legate de război: "Nu ne puneți la încercare! Vom distruge Hamas"

Purtătorul de cuvânt al premierului israelian Netanyahu a vorbit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, despre cele mai importante decizii legate de război.

Razboi in Israel
Purtătorul de cuvânt al premierului Netanyahu, dezvăluiri exclusive despre deciziile legate de război: "Vom distruge Hamas" Sursa foto: Profimedia | Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2023   •   22:44

Tal Heinrich, purtătorul de cuvânt al premierului Netanyahu, a declarat, la Antena 3 CNN, că țelul Israelului este acela de a distruge gruparea Hamas.

"Se știe că Iranul este puterea din spatele organizației Hamas, cea care a comis aceste atrocități, cele mai îngrozitoare de la Holocaustul suferit de evrei. La început am fost siguri de legătura dintre Iran și Hamas și acele atrocități din 7 octombrie, teribilul masacru care a avut loc aici.

Operăm acum în Fâșia Gaza pentru că avem un țel foarte clar, anume să distrugem Hamas. Făcând acest lucru, trimitem un mesaj și Iranului și altor adversari. Trebuie să lovim Hamas foarte puternic pentru ceea ce ne-a făcut.

La sfârșitul acestui război, ne vom asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla din nou. Vom schimba realitatea în Fâșia Gaza", a spus Tal Heinrich, purtător de cuvânt al premierului Netanyahu, la Antena 3 CNN.

Citește și: Român din Israel, mărturii despre teroarea din Țara Sfântă: "Armata ne transmite să fim aproape de adăposturi"

Tal Heinrich subliniază că mesajul Israelului este foarte clar pentru "inamicii de pe toate fronturile", anume: "Nu ne puneți la încercare".

"Noi nu vrem acest război. Nu l-am vrut. Nu l-am început noi, ci ni s-a impus, dar noi vom fi cei care vor încheia acest război în baza termenilor noștri, atunci când vom învinge. 

Israelul a trebuit să evacueze 80.000 de civili din nord, dar și 28 de comunități din sud, care au fost lovite cel mai tare de Hamas. Ei sunt supraviețuitorii masacrului din 7 octombrie. Le spunem inamicilor de pe toate fronturile, organizațiilor teroriste și statelor: Nu ne puneți la încercare! Nu ne testați! Noi ne concentrăm pe un singur lucru, anume Gaza și demolarea grupării Hamas.

Dacă ne vor forța, bineînțeles că vom acționa și pe alte fronturi. Să nu ne pună la încercare, pentru că suntem pregătiți!

Nu este vorba doar despre ostaticii israelieni care sunt captivi acum în Gaza, ci și despre cetățenii altor țări. Există un efort diplomatic internațional în curs și toată lumea vrea să-i vadă pe acei civili întorși în siguranță acasă.

Pot să vă asigur că mergem să cerem eliberarea necondiționată a ostaticilor. Premierul a spus foarte clar: Nu-i atingeți, nu-i vătămați, nu-i răniți, pentru că vă vom răpune pe toți.

Vom zdrobi Hamasul. Trebuie să fim siguri, la sfârșitul acestui război, că nu mai au niciun fel de capabilități pentru a ne face rău", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al premierului israelian.

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close