Antena 3 CNN Actualitate Primul sondaj despre referendumul pentru familie. Ce spun românii

Primul sondaj despre referendumul pentru familie. Ce spun românii

o_1ccc2r0v6odb1ti148i1ncf11ti8.jpg
30 Apr 2018   •   23:10

Mihai Gâdea a prezentat în Sinteza Zilei primul sondaj despre referendumul pentru familie. Sondajul realizat de Avangarde, în perioada 10.04-26.04, volumul eșantionului: 1350 de persoane de 18 ani și peste. Metoda de culegere a datelor este CATI (telefonic). Eroarea maximă tolerată +/-3% pentru un interval de încredere de 95%.

La întrebarea „Din punctul dumneavoastră de vedere organizarea unui referendum privind modificarea Constituției cu privire la definirea familiei (în loc de formula actuală - familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți se dorește ca în Constituție să fie formula - familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie) este o decizie bună sau proastă?”, 67% au declarat că este o decizie bună, 24% o decizie proastă, 8% nu pot aprecia, 1% nu știu/nu răspund.

La întrebarea „Dumneavoastră personal cum considerați că ar trebui definită familia în Constituție?”, 77% au răspuns că formula propusă de inițiativa cetățenească - familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, 17% - formula actuală familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, 5% nu pot aprecia, 1% nu știu/nu răspund.

La întrebarea: „Dumneavoastră personal veți participa la vot la un astfel de referendum, dacă se va organiza?”, 55% au răspuns cu siguranță da, 20%, probabil da, 14% cu siguranță nu, 6% probabil nu, 5% nu știu/nu răspund.

×
Subiecte în articol: sondaj avangarde sondaj Sinteza Zilei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close