Antena 3 CNN Actualitate Medicii atrag atenția în privința consumului de droguri în rândul minorilor: „Prăjesc creierul la propriu”

Medicii atrag atenția în privința consumului de droguri în rândul minorilor: „Prăjesc creierul la propriu”

Radu Tincu
Medicul toxicolog Radu Ţincu spune că în cel mai mare pericol sunt copiii care au ajuns să consume droguri. Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de A.S.    |    17 Sep 2024   •   11:26

Avertisment extrem de dur al medicilor după raportul referitor la consumul de droguri din România, realizat de CIRA la comanda Antena 3 CNN. Medicul toxicolog Radu Ţincu a declarat la Sinteza Zilei că în cel mai mare pericol sunt copiii care au ajuns să consume droguri pentru că substanţele extrem de toxice prăjesc pur şi simplu creierul, iar aceştia vor avea ulterior probleme majore de funcţionare neurocognitivă.

Studiul arată că 66% dintre români consideră că în ultimii ani consumul de droguri a crescut, iar 77% dintre cei intervievaţi afirmă că țara noastră trebuie să adopte pedepse mai severe pentru cei care vând sau distribuie droguri. 

„Substanţele respective modifică receptorii, în creierul nostru se modifică expresia unor receptori. Sunt mai mulţi receptori care vor mai multă substanţă şi apare tolerenţa.

Partea cea mai proastă este că aceste droguri de sinteză prăjesc creierul la propriu pentru că produc o accelerare a proceselor cerebrale dincolo de limita fiziologică a creierului şi aceşti copii vor avea probleme majore de funcţionare neurocognitivă”, a declarat la Antena 3 CNN dr. Radu Ţincu, medic toxicolog, şef secţie Spitalul Floreasca.

×
Subiecte în articol: consum de droguri Radu Țincu copii
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close