Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Marcel Ciolacu: „Nu sunt mulţumit după mandatul lui Iohannis. Eu îmi doresc de la preşedinte mult mai mult"

Marcel Ciolacu: „Nu sunt mulţumit după mandatul lui Iohannis. Eu îmi doresc de la preşedinte mult mai mult"

Liderul PSD a explicat în ce condiţii se va lua decizia pentru candidatul la alegerile prezidențiale

Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2024   •   22:37

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că este exclus ca PSD să nu dea un candidat pentru prezidențiale. Mai mult, el a spus şi ce așteptări are de la un preşedinte. 

„După ce o să vină votul românilor, o sa vină şi decizia. Trebuie o analiză foarte corectă în interiorul partidului. Eu nu trebuie să-mi influențez colegii, dimpotrivă, eu trebuie să le dau colegilor mei întreaga informație, astfel încât să găsim candidatul cel mai potrivit. Dar este exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcția de preşedinte.

Să nu mi-o ia nimeni în nume de rău. Nu sunt mulţumit nici după mandatul domnului Băsescu, nici după mandatul domnului Iohannis.

Eu îmi doresc de la preşedinte mult mai mult. Eu îmi doresc o normalitate. Eu îmi doresc un președinte care să înțeleagă prin ce trece România acum, să înțeleagă că sunt cei mai importanți ani ai României într-un context complicat, un preşedinte care să stea umăr la umăr cu primul ministrul al României indiferent de culoare politică. Nu trebuie să fie o luptă politică gândindu-se la un nou mandat", a spus la Antena 3 CNN, Marcel Ciolacu.  

Marcel Ciolacu: Pe 15 şi 29 septembrie vom avea alegeri prezidenţiale, pe 8 sau 9 decembrie sunt alegeri parlamentare

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat datele la care vor avea loc alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare, spunând că rămân aşa, indiferent de rezultatul de la locale.

„Rolul meu ca prim-ministru e de a avea o predictibilitate pentru toţi candidaţii. 

Pe 15 şi 29 septembrie vom avea alegeri pentru funcţia de preşedinte şi pe 8 sau 9 decembrie sunt alegeri parlamentare. 

Sunt şi acele proceduri legale, pentru că noul preşedinte trebuie să convoace în 20 de zile noul Parlament. Ştiţi că actualul preşedinte şi Parlamentul îşi termină mandatul pe 21 decembrie.

Este conform legii și știut de toată lumea, astfel încât toți cei interesați să știe să-și facă calendarul”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, marţi, la dcnews.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Fosta învățătoare din Zărnești, dispărută de 9 zile, a fost găsită moartă
x close