Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Marcel Ciolacu anunță că după 10 iunie PSD și PNL vor decide dacă rămân în alianță și pentru prezidențiale și parlamentare

Marcel Ciolacu anunță că după 10 iunie PSD și PNL vor decide dacă rămân în alianță și pentru prezidențiale și parlamentare

După votul românilor de la alegerile locale şi europarlamentare, cele două partide vor lua o hotărâre

marcel ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2024   •   22:41

Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, a vorbit joi, la Antena 3 CNN, despre posibilitatea unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale.

Potrivit premierului, „e normal ca după votul de la europarlamentare să se ia o decizie referitor la alegerile prezidenţiale”.

„Eu fac campanie și particip la campanii de 30 de ani. Actuala campanie, o campanie total diferită de ce a fost până acum. Indiferent că sunt exemple, e normal, vorbim de zeci de mii de candidați. E aproape imposibil să nu fie o ceartă sau o bătaie sau o muşcătură de nas. Dar pe fond, e pentru prima oară când vorbim de un guvern de coaliție între două partide mari, aproape în dispute în teritoriu pentru funcțiile de primar, președinți de consiliu județean. Este pentru prima oară când nu e niciun scandal în Guvernul României. 

Este pentru prima oară când cele două partide au impus acest lucru, să se facă distincția dintre campania electorală, adversari politici și funcționarea Guvernului României. Eu sunt mândru de acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3 CNN.

„A mai existat o lipire între PSD și PNL. A fost un proiect împotriva cuiva, împotriva unui președinte care exagerase, și care prezenta un pericol pentru țară. Acum nu este o lipire împotriva cuiva. De aceea am și rugat colegii mei în această campanie să încerce totuși să promoveze proiectele, ce doresc să facă și se vede o schimbare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă îşi anunţă candidatura la prezidenţiale după alegerile locale, Marcel Ciolacu a răspuns: „În primul rând, trebuie să o fac în interiorul partidului, dar cred că o să dureze câteva zile, să ne strângem, să le analizăm și să luăm decizia cea mai bună. Oricum se va face un congres. (...) Ca să fiu corect, e o discuție în interiorul partidului și pe urmă va trebui o discuție în interiorul coaliției dacă devenim o alianță politică de abordare a alegerilor prezidențiale sau rămânem separat”.

Marcel Ciolacu: Ne-am urât prea mult unii pe alți. Trebuie să ne vindecăm

„Nu ne putem vindeca, nu poți într-o zi, acest lucru durează. E pentru prima oară când cele două partide vin cu o stabilitate politică care se vede. Este evident, țara a luat-o într-un trend de dezvoltare rapid. De asta și merg și în străinătate, căutăm capital, e un plan întreg, e un plan de țară.

România este o prioritate, de aceea am zis și de viitorul președinte - dacă viitorul președinte câștigă alegeri și pe urmă nu știe cum să se gândească cum să câștige următoarele alegeri România va pierde iar”, a mai declarat el.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close