Antena 3 CNN Actualitate Livia Stanciu, blocată de Mariana Rarinca în drumul spre CCR

Livia Stanciu, blocată de Mariana Rarinca în drumul spre CCR

iohannis.jpg
Foto: VideoNews
23 Iun 2016   •   22:49

Mariana Rarinca contestă hotărârea de pensionare a șefei ÎCCJ. Astfel, Livia Stanciu nu va putea ajunge la CCR până ce nu va fi soluționat atacul Marianei Rarinca împotriva Hotărârii CSM prin care s-a decis eliberarea din funcție a președintelui ÎCCJ.

De asemenea, Mariana Rarinca a transmis, prin intermediul avocatului, o somație către președintele Klaus Iohannis să nu semneze decretul de numire în funcție a Liviei Stanciu, până ce nu va fi soluționat conflictul de la ÎCCJ.

Totuși, președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind eliberarea din funcție a Liviei Stanciu, care s-a pensionat în data de 13 iulie, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Livia Stanciu, fosta șefă a Înaltei Curți, a fost numită judecator al Curții Constituționale pentru un mandat de nouă ani, la începutul acestei luni.

Pe 21 mai 2015, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. 

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close