Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Joe Biden, avertisment alături de cancelarul german: "Dacă Rusia invadează Ucraina, s-a terminat cu Nord Stream 2"

Joe Biden, avertisment alături de cancelarul german: "Dacă Rusia invadează Ucraina, s-a terminat cu Nord Stream 2"

SUA şi Germania ''acționează concertat'' în fața ''agresiunilor'' Rusiei în Europa, inclusiv în ceea ce privește gazoductul rusesc Nord Stream 2.

Biden
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2022   •   00:27

Declarația a fost făcută de președintele american Joe Biden, care l-a primit luni la Casa Albă pe cancelarul german Olaf Scholz.

''Acționăm împreună pentru a preveni în continuare agresiunile ruse în Europa și pentru a face față provocărilor prezentate de China'', a adăugat președintele american, avându-l alături pe cancelarul german.

Germania este ''unul dintre cei mai apropiați aliați'' ai Americii, a subliniat Biden.

El a fost întrebat ce se va întâmpla cu gazoductul Nord Stream 2, construit de compania rusească Gazprom și care trece prin Marea Baltică pentru a livra gaze în Germania ocolind Ucraina.

"Dacă Rusia invadează - asta însemnând trupe și tancuri rusești care trec granița - Nord Stream 2 nu va mai fi. Îi vom pune capăt. Iese din discuție posibilitatea ca Nord Stream 2 să continue dacă Rusia invadează"

Olaf Scholz a provocat preocupări în ultimele săptămâni prin refuzul de a livra arme Ucrainei și prin menținerea suspansului privind situația controversatului gazoduct Nord Stream 2, înainte de a accepta să-l includă pe lista posibilelor represalii în cazul unui atac rusesc.

''Suntem aliați apropiați și acționăm într-o manieră coordonată și unită atunci când este vorba de a răspunde la crizele actuale'', a declarat, la rândul său, cancelarul german, precizând că Rusia va plăti ''un preț foarte mare'' în cazul unei invazii a Ucrainei.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Olaf Scholz nord stream 2
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close