Fostul director al Serviciului de Protecție și Pază, generalul Dumitru Iliescu, a acordat un interviu în exclusivitate jurnalistului Mihai Gâdea.
„Eu am abordat elementele pe care le-a prezentat domnul Dragomir în ședința comisiei care cercetează evenimentele din 2009. Dar spre deosebire de mine, domnul Dragomir le cunoaște mai bine pentru că vine din interiorul structurii. A avut o poziție în care trebuia să colaboreze foarte mult cu domnul Coldea”, a spus Dumitru Iliescu.
„Colonelul Dragomir vorbește despre două culoare, cel media și cel al justiției. Domnul Harnagea vorbește despre culoarul politic și culoarul economic. Cu privire la modul în care au funcționat aceste culoare, dumneavoastră postați o chestiune despre faptul că accest culoar a funcționat în cazul lui Toni Greblă. Ce știți despre modul în care a fost pus în funcțiune acest culoar și cât de legal a fost acest lucru?” a fost întrebarea lui Mihai Gâdea.
„Chiar la Comisia Parlamentară, eu am specificat aceste culoare la care făcea referire domnul Harnagea și tot acolo am specificat faptul că judecătorii Curții Constituționale au intrat în atenția domnului Coldea și a unor ofițeri încă din 2007-2008-2009”, a spus Dumitru Iliescu.
„Maior nu numai că acoperea, dar și aproba aceste ilegalități. Periodic, domnul Coldea informa despre rezultatele monitorizării. Lucrurile veneau chiar din interiorul acestei structuri. Acea acțiune de monitorizare timp de patru luni de zile a fost comandată de Maior”, a mai spus Dumitru Iliescu.
„Timp de 11 ani am fost monitorizat de un asemenea procedeu, de siguranță națională, dar în cei 11 ani nu a apărut niciun dosar la DIICOT”, spune generalul.
„Dacă nu se confirmau suspiciunile respective, trebuia să se informeze pe ce perioadă ai fost monitorizat și care este rezultatul lor. Dar niciodată nu am fost informat despre acest lucru, deși legea o prevede”, spune Dumitru Iliescu.
Colonelul Dragomir vorbește despre o rețea de acoperiți atât în presă, cât și în alte domenii. Întrebat cam cât de mare crede că este această rețea de acoperiți în zona de presă și în celelalte domenii, generalul spune că „Erau băgați pe culoare, de asemenea am spus că pentru a justifica asemenea acțiune, pentru că nu aveau probe, apelau la canalul mass-media în care oamenii erau deja condamnați în fața opiniei publice, ca judecătorilor să le fie ușor să dea hotărârea pe care o doreau cei care inițiaseră procedura respectivă”.