Antena 3 CNN Actualitate Instituţiile de forţă ale regimului Băsescu. Radu Tudor: „Folosirea forţei implică un efect de intimidare”

Instituţiile de forţă ale regimului Băsescu. Radu Tudor: „Folosirea forţei implică un efect de intimidare”

Instituţiile de forţă ale regimului Băsescu. Radu Tudor: „Folosirea forţei implică un efect de intimidare”
15 Ian 2014   •   22:18

Modul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA a redeschis discuţia despre insitituţiile de forţă ale regimului Băsescu.

În cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a prezentat câteva exemple care arată felul în care funcţionează acest regim de teroare al lui Traian Băsescu.

În urmă cu ceva mai mult de un an, europarlamentarul italian Pino Arlacchi, o figură cunoscută în Italia, unde a luptat timp de mai mulţi ani împotriva mafiei, atrăgea atenţia asupra neregulilor din România.

„Timp de opt ani, România a fost condusă de un preşedinte autoritar, care a încălcat drepturile fundamentale, a atacat organele statului, Guvernul, chiar şi sindicatele şi presa. Regimul lui Băsescu a fost bazat pe un regim paralel de putere personală. A folosit serviciile secrete pentru a-i spiona pe cetăţeni, pentru a ameninţa adversarii politici şi pentru a-şi proteja prietenii”, a spus Arlacchi în Parlamentul European.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close