Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Furtunile fac ravagii în vestul Europei | Ce fenomene vor lovi România şi ce vom avea de îndurat în această vară. Răspunsul directorului ANM

Furtunile fac ravagii în vestul Europei | Ce fenomene vor lovi România şi ce vom avea de îndurat în această vară. Răspunsul directorului ANM

Meteorologii de la AccuWeather avertizează că urmează o vară fierbinte cu ploi şi vijelii, mai ales în a doua parte a sezonului. Cum va fi situaţia în România şi ce vom avea de îndurat în această vară aflăm de la directorul ANM, Elena Mateescu.

avertizare meteo anm 1 aprilie 2022
Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată în Bucureşti şi alte nouă judeţe Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    19 Mai 2022   •   22:19

Meteorologii de la AccuWeather estimează că europenii s-ar putea să se confrunte cu o altă vară care să rivalizeze cu recordurile de căldură înregistrate anul trecut.

Pentru Bucureşti se estimează şi un număr de 31-38 de zile cu valori de 32 de grade Celsius la umbră. Cel mai cald va fi în sud, sud-vest cu posibile maxime de peste 35 de grade.

Ce fenomene vor lovi România şi ce vom avea de îndurat în această vară aflăm de la directorul ANM, Elena Mateescu

"Cu siguranța vorbim de fenomene meteorologice mai extreme şi mai intense aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani când am vorbit de faptul că recordurile înregistrate în anul respectiv au fost depășite în anii următori.

Cu siguranță acest lucru va fi posibil şi în această vară, dacă luăm în considerare că luna mai a adus deja primele manifestări de vreme severă, în condițiile în care ne-am apropiat de pragul unei zile de caniculă cu 34 de grade, lucru pe care în urmă cu 5-10 ani întâlneam aceste situaţii mai degrabă la începutul verii.

Acest lucru va fi de interes şi pe parcursul următoare săptămâni pentru că o vreme deosebit de caldă chiar la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare cu valori de până la 33 de grade vine la pachet cu aceste tipuri de fenomene în care aversele au caracter torențial, sunt însoțite frecvent de vijelii şi de grindină.

Cu siguranță vara 2022 va fi o vară a extremelor meteorologice şi în ţara noastră aşa cum se întâmplă deja în partea de vest a Europei şi aşa cum arată colegii de la AccuWeather", a explicat Elena Mateescu, director ANM la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: furtuni Elena Mateescu ANM
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close