Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Elevii ar urma să fie testați de două ori pe săptămână, anunță ministrul Educaţiei

Elevii ar urma să fie testați de două ori pe săptămână, anunță ministrul Educaţiei

Pentru a preveni răspândirea COVID-19, elevii și întreg personalul din instituțiile de învățământ vor fi testaţi de două ori pe săptămână.

test covid
Elevii ar urma să fie testați de două ori pe săptămână, anunță ministrul Educaţiei Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Noi 2021   •   23:17

Primele 9 milioane de teste de salivă vor ajunge în școli în perioada 21 - 25 noiembrie, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Frecvența testării va fi de două ori pe săptămână, pentru elevi și întreg personalul din instituțiile de învățământ.

Ministrul a precizat că va fi necesar un instructaj minim pentru efectuarea testelor, instructaj care ar trebui să fie făcut de personal medical. Au fost contractate 70 de milioane de teste, calculate pentru 11 săptămâni.

Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre reînceperea şcolii. Cine rămâne în online

În contextul începerii cursurilor din 8 noiembrie, Sorin Cîmpeanu a precizat că decizia prezenței fizice aparține Consiliilor de Administrație ale școlilor, criteriul fiind rata de vaccinare de cel puțin 60% a personalului.

Ministrul Educaţiei: 54% din şcolile din România au rata de vaccinare 60%

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că vacanţa şcolară nu va fi prelungită şi elevii se vor întoarce fizic la şcoală, acolo unde condiţiile epidemiologice şi sanitare o permit, însă a precizat că a fost introdusă o condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona normal, şi anume, gradul de vaccinare al personalului din unitatea de învăţământ. 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close