Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Elena Lasconi vrea mandat de 5 ani pentru primari: „În 4 ani nu poți să demonstrezi”

Elena Lasconi vrea mandat de 5 ani pentru primari: „În 4 ani nu poți să demonstrezi”

elena lasconi mihai gadea
Elena Lasconi spune că vrea să facă o reformă în administrația publică / sursă foto: Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    24 Sep 2024   •   00:02

Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, a declarat, în cadrul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea, că, în cazul în care va fi aleasă președinte, vrea să facă o reformă în administrația publică, iar mandatul de primar să fie de cinci ani.

„Sunt unele idei care au venit de la colegii mei și pentru care deja au lucrat de câțiva ani, dar este una la care eu țin foarte mult și despre care se vorbește de vreo 12 ani, și anume, reforma pe bune în administrație și ar trebui început cu tăierea cheltuielilor.

Deci, tai cheltuielile inutile și reforma în administrație înseamnă desființarea consiliilor județene și asta se va întâmpla dacă eu voi ajunge președinte. Asta se va întâmpla. Oamenii care lucrează în consiliile județene nu vor rămâne pe drumuri, pentru că este mare nevoie de specialiști în foarte multe primării. Primăriile nu sunt supradimensionate, sunt supradimensionate cele de la centru, toate instituțiile de la centru.

Gândiți-vă că localitățile reprezintă 27-28% din România. Astea nu o să le convină politicienilor, pentru că acolo au primari de unde aduc voturi. Dar pentru salariile acelor oameni din primării nu există bani. 

Ei n-au bani din taxe și impozite. Trebuie să aștepte de la Consiliul Județean sau de la guvern. E foarte important să ai două tururi pentru primar. Aș face mandatul de primar de 5 ani, la fel ca cel de europarlamentar.

Nu ai foarte multe lucruri, nu poți să demonstrezi în 4 ani, având în vedere birocrația din România, ce poți să faci pentru comunitate. De asta în străinătate există și mandate de 7 ani pentru primar. Și în educație aș desființa inspectoratele școlare care sunt pur politizate și care nu fac absolut nimic”, a declarat Elena Lasconi, în cadrul interviului.

×
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close