Regele comediei românești, Doru Octavin Dumitru a fost invitatul lui Mihai Gâdea, luni seară, la "Sinteza Zilei.
În prag de Crăciun, îndrăgitul actor le-a vorbit românilor despre linişte şi acceptare.
Doru Octavian Dumitru, despre pandemie: "Virusul e ca să ne înveţe ceva. Sunt absolut convins"
"După părerea mea, liniştea nu îţi vine de la meserie, de la iubire, de la bunăstare. Vine din altă parte. Dacă găseşti locul de unde vine liniştea, atunci eşti liniştit în iubire, în bunăstare, în familie, în sănătate. Liniştea vine de la secretul vieţii.
Acceptarea. Caută-te, cercetează-te. Să ai timp pentru tine (...) Eu consider că totul este complex. Eu şi virusul ăsta îl văd într-un fel. Nu e un prostănac care a venit. Nu. E acum ca să ne înveţe ceva. Sunt absolut convins. Creatorul ştie că e aici. Ştia dinainte să fie (...) Mihai Gâdea crede în soartă? Soarta este un fel de premoniție materială, adică, așa o să mi se întâmple, că se întâmplă material, practic. Să zicem, predestinare (...)
Doru Octavian Dumitru: "Oamenii sunt nevorbiţi. Poporul român este un popor nevorbit"
I se spune, dar el săracul stă şi se uită. Guvernanţii. Ei sunt nişte oameni pe care i-am ales şi îi avem acolo ca să ne uităm la ei şi să avem de cine să ne ferim.
Noi suntem într-o perioadă în care, trebuie să recunoaştem că avem această scăpare, să nu îi apreciem pe cei care sunt cercetători, oameni de ştiinţă şi care studiază şi care nu fac altceva decât asta.
Complexitatea omului necesită explicaţii din afară, de ce lumea e atât de speriată, pentru că în structura noastră, noi nu înţelegem convieţuirea cu virusul. Are un 1 milion 500 de mii de ani virusul. E mai bătrân decât noi, mult mai inteligent, cea mai simplă formă de viaţă. Dacă e cea mai simplă formă de viaţă, el ce vrea? Să supraviețuiască. Și? Și atât! Oamenii de știință știu despre ce este vorba", a spus îndrăgitul comediant, luni, în exclusivitate la Sinteza Zilei.
Cine este Doru Octavian Dumitru
La începutul anilor 90, Doru Octavian Dumitru făcea senzație la Sala Palatului din București, fiind o emblemă a comediei românești. Cu aproximativ patru ani în urmă, acesta avea spectacole de comedie în Franța, Italia și Belgia, după ce a stat ani la rând în Canada.
Deși, la un moment dat, și-a anunțat retragerea din lumea artistică românească, argumentând că lipseau spectacolele de comedie de calitate la noi în țară, a revenit în fața publicului care îl apreciază atât de mult.
„Lucrez la un nou stil de comedie, cu altă încărcătură, mai aproape de ceea ce ar vrea omul să se întâmple. Mie nu îmi place umorul ăsta, satira. E ca și când ai da cu mâncarea pe covor înainte să o bagi în gură. Mie îmi place umorul bine făcut, cu inteligență”, spunea actorul într-un interviu.