Întrebat de momentele sale comice rămase în istorie şi cum a reuşit să treacă prin atât de multe subiecte pe care le-a abordat într-un stil care poate mereu să reflecte actualitatea de azi, Doru Octavian Dumitru, unul dintre cei mai iubiți actori români de comedie și primul actor de stand-up comedy de după Revoluție, a spus:
„Comicul este cel care se adaptează mental, după aia stă şi se gândește: pot să le spun? Pentru că poate deranjez pe cineva. Este posibil să vorbești despre glume cu interlopi şi nu râde nimeni din sală şi zici că ceva nu e în regulă.
Nu ai pauză. Dar e unul în sală pompierul sau trăgăgistul, este cel care trage cortina, şi zice: toţi sunt interlopi din sală. Problema e alta, cum închei că o să ieşi afară? Umorul are foarte multe metode şi variante pe care singur le iei.
E o situaţie când iei decizie atunci. Mi s-a întâmplat să pornesc un spectacol şi toată lumea să mârâie şi să-l închei cu toată lumea în urale.
Şi cineva mi-a zis după: cum ați reuşit domnule să vă urască lumea? Am crezut că plecăm bătuți, am mutat maşina şi la sfârșit v-au luat în braţe să facă poze. Este un risc, după părerea mea, trebuie să îi zăpăcești.
- Cine a venit?
- Limbricul! Limbricul umorului!
- Băi, dar văd că s-a făcut fluture! Nu am văzut limbric să se facă fluture.
Şi întrebi.
- Dar matale ai avut vreodată fluturi la stomac?", a spus Doru Octavian Dumitru la Sinteza Zilei de la Antena 3.