Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Ciucă: „Cele două partide mainstream PNL şi PSD au toate şansele să îşi ducă, fiecare, candidatul în turul al doilea”

Ciucă: „Cele două partide mainstream PNL şi PSD au toate şansele să îşi ducă, fiecare, candidatul în turul al doilea”

ciuca interviu mihai gadea
Nicolae Ciucă susține că bătălia se va da între PSD și PNL, în turul doi al alegerilor prezidențiale / sursă foto: Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    12 Sep 2024   •   23:14

Nicolae Ciucă, președintele PNL și candidat la alegerile prezidențiale, a declarat, în cadrul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea, că este de părere că „cele două partide mainstream PNL şi PSD au toate şansele să îşi ducă, fiecare, candidatul în turul al doilea”. 

În ceea ce îl priveşte pe Mircea Geoană, președintele PNL este sceptic că acesta este cu adevărat independent.

„Există această bătălie pentru cine intră în turul doi. Dacă ne uităm la poza politică, putem să vedem că cele două partide mainstream PNL şi PSD au toate şansele să îşi ducă, fiecare, candidatul în turul al doilea. Sigur că niciunul dintre candidaţi nu vine de niciunde şi fiecare are un istoric, fiecare are propria experienţă şi fiecare are propriile argumente şi mesaje care sunt îndreptate către electorat. (...)

Cred foarte mult în ceea ce înseamnă organizarea, mobilizarea partidelor astfel încât să poată să vină şi sprijine aceste candidaturi. Ştiţi care este chestiunea? Nu s-a întâmplat până acum ca un independent să câştige alegerile, este nevoie de o structură foarte bine organizată, este nevoie de tot ceea ce reprezintă filialele şi organizaţiile fiecărui partid în teritoriu pentru a putea să existe mobilizarea şi livrarea de mesaje către oameni pentru a putea să susţinem fiecare candidatura”, a afirmat Nicolae Ciucă, în cadrul interviului acordat lui Mihai Gâdea.

Ciucă: „USR-ul a reuşit să obţină un 8% care nu reprezintă un fundament”

Nicolae Ciucă mai afirmă că Elena Lasconi nu are în spate un partid suficient de puternic pentru a ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Nici astăzi nu sunt (puternici – n.r.) Ne uităm la alegerile locale şi vedem că USR-ul a reuşit să obţină un 8% care nu reprezintă un fundament, o bază de la care să aibă speranţe că poate să spere la un candidat care să ajungă în turul doi”, a mai completat liderul PNL.

Antena 3 CNN a difuzat, joi seara, cel de-al patrulea interviu realizat de Mihai Gâdea, din seria Caravana Antena 3 CNN, în care sunt prezentanți toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale. Interviurile vor fi difuzate în fiecare seară, la Sinteza Zilei, de la ora 21.00.

×
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close