Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cătălin Hideg, despre Laura Codruţa Kovesi: "A pus procurorii europeni să-mi distrugă compania. De asta am făcut acest gest extrem"

Cătălin Hideg, despre Laura Codruţa Kovesi: "A pus procurorii europeni să-mi distrugă compania. De asta am făcut acest gest extrem"

Cătălin Hideg, denunțătorul lui Florian Coldea la DNA, a explicat la Antena 3 CNN care ar putea fi implicarea lui Laura Codruţa Kovesi în distrugerea companiei sale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2024   •   22:26

Cătălin Hideg, omul de afaceri care l-a denunțat pe Florian Coldea la DNA, a explicat șirul evenimentelor care au dus la distrugerea companiei sale, şi relaţia cordială pe care foştii şefi SRI o aveau cu Laura Codruţa Kovesi. 

"Eu am spus de mai multe ori că am bănuit că această problemă a mea a fost cumva concertată pentru că toate elementele duc către acest lucru. Pot să spun acum că doamna Kovesi a rămas cu aceleași metehne cum era şi când era în România șefa DNA-ului. A pus procurorii europeni să-mi paradeacă compania, aşa cum bine le plăcea să spună.

Mi-am dat seama că sunt într-un film cumva ca cel al lui Hexi Pharma. Că şi eu sunt unic producător de medii de cultură în România şi Europa de est. Am trei sau patru competitori foarte mari în Europa care în ultimii patru ani au luat din piaţă peste 80% din clienți. În momentul în care am văzut că mi-au pus sechestru pe toate clădirile, că mi-au închis conturile la peste zece bănci, că nu mai aveam acces la fonduri europene să mă dezvolt în continuare, pentru că aveam încă şase proiecte depuse pe diverse coduri de cercetare şi de industrializare a platformei medicale. M-am trezit şi cu o aberație că dacă suntem cu dosar penal nu mai putem participa nici la codurile de cercetare în România, unde avem peste 24 de parteneri ai statului cu care lucrăm în Institutul de Biotehnologii de peste o ani şi am rămas cu proiectele pe care le-am făcut în aer. Totul a culminat şi cu închiderea contului la UniCredit care în acest moment ne-a paralizat complet, în sensul că nu putem încasa banii de la cei peste cei 1.800 de clienți pe care îi avem, nu putem plăti furnizorii, utilitățile, salariile, impozite, taxe. De aceea am şi făcut acest gest extrem încercând să facem o solicitare către Guvernul României pentru a dona compania pentru că nu mai putem.

Am constatat că, de fapt, acest tandem care a funcționat înainte a funcţionat şi în cazul meu. Am văzut într-un articol pus de Agenţia de Informaţii care sunt parteneri cu Statele Unite, o poza cu un iaht în Monaco, unde spuneau că sunt indicii şi dovezi că Coldea şi Kovesi au fost împreună. Este vorba despre compania Analize Strategice şi Informaţii (ASI), un site de știri online. Eu am văzut iahtul. Eu nu am dovezi că nu eu i-am văzut. Am înţeles că au fost suspiciuni că au fost acolo, pentru că la vremea respectivă se ştia că domnul Coldea a fost în zonă. Nu am pus la DNA niciun fel de probă în sensul ăsta, dar am spus că am văzut că relaţia doamnei Kovesi cu domnul Coldea este la fel de cordială ca şi înainte", a spus Cătălin Hideg, denunțătorul lui Florian Coldea, la Antena 3 CNN. 

Interviul integral cu Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea la DNA, poate fi urmărit integral în materialul video de mai jos.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala
x close