Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Casa Albă, despre atacurile din Israel: Iranul este complice! A susținut pe scară largă Hamas

Casa Albă, despre atacurile din Israel: Iranul este complice! A susținut pe scară largă Hamas

Iranul este complice, dar nu există dovezi care să lege Teheranul de atacurile din Israel, transmite Casa Albă.

casa alba iran complice hamas israel
Casa Albă, despre atacurile din Israel: ”Iranul este complice! A susținut pe scară largă Hamas” Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Oct 2023   •   23:48

Iran este complice, chiar dacă Statele Unite nu au informații sau dovezi care să indice că Teheranul a participat direct la atacurile din Israel comise de grupul islamist palestinian Hamas, a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albă, luni.

"De-a lungul timpului, Iranul a susținut pe scară largă Hamas și alte rețele teroriste din regiune, furnizând resurse, capacitate și instruire", a spus John Kirby, purtătorul de cuvânt pentru securitate națională de la Casa Albă, într-un interviu acordat MSNBC.

"Este clar că Iranul are o complicitate, dar în ceea ce privește dovezi specifice legate de aceste atacuri, nu, nu deținem astfel de informații", a adăugat el.

Citeşte şi: Mărturiile cutremurătoare ale românilor prinși în infernul din Israel: "Am auzit cinci bombe când au explodat, vreau să mă întorc cât de repede pot"

Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezerviști în răspunsul său la atacul de pe mai multe fronturi al grupului Hamas din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, luni, potrivit Reuters.

De la atacul surpriză de sâmbătă, avioanele israeliene au lovit ținte din Gaza, în timp ce forțele terestre au luptat pentru a recâștiga controlul asupra satelor și orașelor de la granița cu fâșia Gaza, care fuseseră cucerite de teroriștii Hamas.

Amiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că israelienii au restabilit controlul până la granița cu zona controlată de Hamas, dar există lupte izolate contra luptătorilor teroriști ai Hamas.

×
Subiecte în articol: Iran Israel Hamas Casa Alba
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close