Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Autoritățile, copleșite de valul de crime ale drogaților. Dr. Radu Țincu: "Sunt persoane care aud voci care le poruncesc să facă anumite lucruri"

Autoritățile, copleșite de valul de crime ale drogaților. Dr. Radu Țincu: "Sunt persoane care aud voci care le poruncesc să facă anumite lucruri"

Medicul toxicolog, Radu Țincu a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, cum persoanele consumatoare de droguri pot dezvolta comportamente violente.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   22:40

În ultima perioadă auzim de foarte multe cazuri de persoane consumatoare de droguri care comit crime sângeroase.

Medicul toxicolog Radu Țincu a explicat că substanțele interzise pot induce halucinații, determinând unele persoane să comită acte extreme.

Întrebat ce se poate întâmpla în creierul unui individ care consumă substanțe interzise, astfel încât să-și omoare membrii familiei, medicul toxicolog Radu Țincu a spus:

"Pot face astfel de crime atunci când se află sub influența acestor substanțe pentru că ele pot determina halucinații.

Am avut un tânăr care a venit încătușat de către poliție pentru că vorbea cu o entitate superioară pe care o considera Dumnezeu și care îi dădea indicații cum să se raport în raport cu ceilalți.

O astfel de persoană va avea comportamente care îi pot viza pe cei din jur. Mulți dintre ei săvârșesc aceste acte de violență în perioada sevrajului, atunci când, din lipsa substanței, au o stare alterată combinată cu dureri musculare și agitație psihomotorie și fac orice să obțină substanța respectivă.

Discutăm fără dubiu de un efect psihotic acut pe care aceste substanțe îl determină

Sunt persoane care aud voci care le poruncesc să facă anumite lucruri. Am avut pacienți care au văzut animale mistice care îi amenințau.

Toate studiile ne arată că un consum de astfel de substanțe din perioada adolescenței va produce modificări în dezvoltarea normală a creierului care vor avea efecte cu scăderea capacităților de gândire, atenție și memorie", a spus medicul toxicolog.

Întrebat dacă cei care ajung să comită crime, ar putea avea un moment în care nu mai știu ce fac, doctorul a spus:

"Aceste substanțe înlătură o parte din cenzura corticală, adică nu se mai pot controla și vor avea personalitățile de bază. Pe de altă parte, cei care au halucinații, în mod clar nu au discernământ în momentul în care comit aceste fapte" a mai precizat  Dr. Radu Țincu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: consum de droguri Dr. Radu Ţincu
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close