Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Până unde pot ajunge rachetele ruseşti, dacă sunt trase din Crimeea. România, în raza de acţiune

Până unde pot ajunge rachetele ruseşti, dacă sunt trase din Crimeea. România, în raza de acţiune

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 22:27 01 Mar 2023 Modificat la 22:28 01 Mar 2023

 Astea sunt razele de acțiune. Deci din Crimeea rază de acțiune de 200km pentru anumite categorii de armament şi Bosfor şi Dardanele. 

Deci în ceea ce privește apărarea antinavă și apărarea interiană, capabilitatea de lovire și de descoperire a rușilor merge până aproape de Dardanele.

Adică văd tot ce intră aici și puțin mai încoace au capabilitatea de a lovi dacă decid în acest sens. Atenție, de a încerca să o lovească

Este un A2AD construit după 2014, când și-au dat seama, știau era evident că tot ce au făcut este ilegal și s-au gândit că s-ar putea ca mai târziu să aibă de-a face cu o forță care ar putea să vină împotriva lor.

Și a făcut un A2 AD aici au un A2AD în Kaliningrad, la Marea Nordului şi în Siria, acolo unde au un port și un aeroport.

Când legi pe toate, vezi că Rusia nu doar în ceea ce privește bazinul Mării Negre, ci ceea ce privește alte bazine s-a transformat, se transformă într-o fortăreață care să fie din punctul lor de vedere greu de atins, greu de pătruns în această fortăreață.

"Harta este foarte bună pentru a demonstra acțiunile terestre. Crimeea de ce e grea aici? Există și două poduri, lacuri, care oferă capabilități de trecere superioare, ceea ce poate să-i ajute pe ucraineni să vină cu trupe, să le concentreze după teritoriul principal și ulterior să vină spre Crimeea.

Crimeea aici îngustează, de aia spuneam că și pentru rușii de aici e posibil să se ducă să intre acolo și de aceea își pregătesc bine terenul pentru apărare", a mai spus si generalul Cătălin Tomescu, la Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

×
x close