Antena 3 CNN Politică Alexandru Muraru spune că Iohannis „n-a cerut niciodată PNL” să modifice legea ca să poată candida la Senat: A fost o idee între colegi

Alexandru Muraru spune că Iohannis „n-a cerut niciodată PNL” să modifice legea ca să poată candida la Senat: A fost o idee între colegi

klaus iohannis hepta
Alexandru Muraru susține că discuția „a pornit dintr-o idee între colegii din PNL”. Sursă foto: Hepta
de A.S.    |    23 Sep 2024   •   22:13

Vicepreședintele PNL Alexandru Muraru a declarat luni seară, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN, că președintele Klaus Iohannis „n-a cerut nicio clipă PNL să modifice vreun act normativ ca domnia sa să poată candida” la Senat. Acesta susține că discuția „a pornit dintr-o idee între colegii din PNL”.

Alexandru Muraru spune că ideea le-a venit colegilor din PNL, pentru „a face posibilă o candidatură a președintelui”, dar precizează că și dacă ar exista un cadru legal, nu știe dacă Iohannis ar vrea să candideze pe listele PNL.

„Președintele Iohannis n-a cerut nicio clipă PNL să modifice vreun act normativ ca domnia sa să poată candida. 

Această discuție a pornit dintr-o idee între colegii din PNL de a face posibilă o candidatură a președintelui. Atenție, nu există acest consens în acest moment. Președintele Iohannis nu a spus PNL „vreau să am o lege ca să pot candida” și nici nu știu în momentul de față dacă ar exista cadrul legal dacă președintele va candida pe listele PNL. 

În al doilea rând, nu s-a modificat deocamdată nicio lege. Toată discuția am văzut că a luat o tentă foarte radicală când, de fapt, e vorba de un amendament care a fost depus în Parlamentul României. Dacă PSD s-a pronunțat și am văzut că azi s-a pronunțat pe o chestiune nu de legalitate, ci de oportunitate politică, atunci sigur o să vedem care sunt în continuare variantele PNL. 

Dacă această instituție, Consiliul Legislativ, a spus că nu este nevoie de a opera o modificare legislativă la Legea nr. 208/2015 privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului, sigur că, așa cum spune domnul Mihai Gâdea, PNL a făcut o interpelare către Biroul Electoral Central. Și o să vedem ce decizie va avea”, a spus Alexandru Muraru în direct la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Alexandru Muraru PNL Senat
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close