Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Tot ce trebuie să ştii înainte unui implant mamar. Dr. Ferariu: "Dacă femeile îşi imaginează acest lucru după intervenţie, le dezamăgesc"

Tot ce trebuie să ştii înainte unui implant mamar. Dr. Ferariu: "Dacă femeile îşi imaginează acest lucru după intervenţie, le dezamăgesc"

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 10:47 12 Mai 2022 Modificat la 11:07 12 Mai 2022
Tot ce trebuie să ştii înainte unui implant mamar. Dr. Ferariu: "Dacă femeile îşi imaginează acest lucru după intervenţie, le dezamăgesc"
Sursa foto: Antena 3

"La nivel mondial, implantul mamar a devenit cea mai sigură intervenţie de mărire a sânilor. 

Augmentarea mamară presupune o intervenţie chirurgicală care se efectuează cu anestezie generală şi o internare de 24 de ore. Vorbim despre implantarea a două proteze.

Există mai multe tipuri de proteze şi mai mulţi producători de proteze. Noi lucrăm cu proteze care sunt pe piaţă la a şase generaţie, iar producătorul acestora de mai bine de 40 de ani", a spus medicul Nico Ferariu, joi, în cadrul rubricii Sfat de sănătate de la Antena 3.

Riscurile unei operaţii estetice pentru mărirea sânilor

Dacă vorbim despre riscuri, atunci vorbim despre sângerare, infecţie, de descendenţă de plagă sau apariţie de seroame, dar şi de un risc, care deşi este destul de mic, pacientele trebuie să-l cunoască. Este vorba despre apariţia unei boli denumite anaplastic large cell lymphoma (ALCL)

Protezele din silicon, extrem de rezistente

Silicoanele nu se sparg, întrucât sunt foarte rezistente. Sunt chiar mai rezistente decât noi, oamenii. Producătorii mari de proteze din silicon au inclusiv un card, prin care, în cazul în care se întâmplă ceva cu proteza respectivă, aceştia îţi dăruiesc o proteză gratuit. 

Cu alte cuvinte, sunt atât de siguri pe ceea ce produc. Bineînţeles, că o proteză se poate roti sau se poate rupe. Implantul de silicon este un implant care, deşi are o membră ruptă, el rămâne pe loc, pentru că gelul este coeziv. 

Primii paşi după o operaţie pentru mărirea sânilor

Există indicaţii chirurgicale, care se respectă cu stricteţe începând de la purtarea unei bustiere, care ne ajută să nu dezvoltăm sângerări postoperatorii sau hemoragii.

Dacă vorbim despre sport, pacienta poate face sport la trei luni post operator. 

Dacă avem paciente care îşi imaginează că după o intervenţie de augmetare a sânilor merg acasă şi îşi iau copiii de la şcoală sau de la grădiniţă, le dezamăgesc. Vor avea nevoie de ajutor cel puţin 14 zile post-operator. 

Trebuie să aibă grijă să nu se lovească sau să facă activităţi care să le epuizeze sau să pună în pericol o operaţie proaspătă.

După cât timp se înlocuiesc silicoanele

Protezele pot fi schimbate la 10,15, 20 de ani. Asta pentru că la un moment dat apare o complicaţie şi forma sânului nu mai este ceea ce îmi place. Totodată, dacă sânul natural a căzut peste proteză şi la fel, nu ne place. 

Dacă ne îngrăşăm şi slăbil, fie se mai adaugă o sarcină, odată cu timpul avem nevoie să refacem operaţia. Aceste operaţii se fac pentru că doamnelor nu le mai place aspectul, nu pentru că trebuie neapărat să fie schimbate protezele. 

Alăptarea nu este afectată de o intervenţie pentru mărirea sânilor

Dacă vorbim strict de augmetarea mamară şi tehnica prin care implantul a fost poziţionat retropectoral, atunci nu vom avea probleme cu alăptatul. Augmentarea simplă nu este o contraindicaţie pentru alăptatul în viitor", a mai spus medicu Nico Ferariu, joi, în cadrul rubricii Sfat de sănătate de la Antena 3.

×
x close