Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Totul despre sindromul colonului iritabil. Trucuri împotriva balonării | Dr. Carniciu: "E important să facem asta pe stomacul gol"

Totul despre sindromul colonului iritabil. Trucuri împotriva balonării | Dr. Carniciu: "E important să facem asta pe stomacul gol"

Andreea Cigolea
1 minut de citit Publicat la 10:42 14 Apr 2022 Modificat la 10:43 14 Apr 2022
New Project - 2022-04-14T103642.866

"Atunci când suferim de sindromul intestinului iritabil este clar că la nivelul intestinului este o inflamaţie. Sunt mai multe metode, iar acestea diferă în funcţie de persoană. 

Primul pas este să curăţăm colonul printr-o alimentaţie fără aditivi, fără conservanţi şi fără mult zahăr. Dacă se poate să luăm carbohidraţii doar din sursele naturale.

Mai putem apela şi la un antiinflamator, precum curcuma. Mai putem să luăm colostrul bovin, care vindecă intestinul", a spus medicul Simona Carniciu, joi, în cadrul rubricii Sfat de sănătatea de la Antena 3.

Ce se întâmplă în organism când suferim de intestin iritabil

"Se poate ajunge la o stare de inflamaţie generală, care să ducă la multe probleme de sănătate. Dacă avem acest intestin iritabil este foarte important să mâncăm cât mai natural.

Produsele lactate nu sunt cele mai indicate. Lactatele dăunează celor care suferă de sindromul colonului iritabil. Chiar dacă nu există o intoleranţă la lactoză, intestinul poate avea o problemă cu acestea, de aceea este bine să reducem cantitatea de lactate în general. 

Cum evităm balonarea când avem sindromul intestinului iritabil

Trebuie să mâncăm puţin. Doamnele ar putea lua pe stomacul gol o lingură de ulei de măsline. Se poate pune şi zeamă de lămâie. 

Apa cu lămâie ajută foarte mult. La fel şi ghimbirul. Ne putem face dimineaţa o limonadă cu mentă şi ghimbir.

Extrem de important pentru a evita balonare este să nu amestecăm foarte multe tipuri de alimente. Dacă mâncăm un sote de legume să fie ba cu o felie două de legume, ba cu o friptură. 

Trucuri care ajută la constipaţie

În momentul în care apare diareea, atunci este deja o problemă. Este nevoie să luăm suplimente sau medicamente pentru a reduce simptomele. În momentul în care se identifică acest simptom, imediat să notăm pe o hârtie ce a provocat acea diaree.

În cazul constipaţiei, ideal ar fi să consumăm un smoothie de dimineaţă care să conţină un fruct pentru gust, lapte vegetal şi câteva linguri de pseudocereale (hrişcă, quinoa).

Apa cu lămâie, ghimbir şi puţină mentă eate foarte bună. Menta ajută la problemele digestive în general. Ea reglează problemele acolo unde sunt", a mai spus medicul. 

×
x close