”Cel mai important lucru este să ne autoevaluăm să ne dăm seama dacă putem să ne mobilizăm și dacă avem norocul să ne putem mobiliza, recomandările ar fi în primă fază să aplicăm o pungă cu gheață pe locul accidentat și să apelăm la specialist. Aș vrea să remarc că pungi cu gheață nu trebuie ținută mai mult de 15 minute, poate să creeze arsură, să crească inflamația.
Am observat în parcuri că mulți oameni fac sport. Cel mai important lucru, după ce ne-am accidentat, este să rămânem pe loc, să ne autoevaluăm și, cel mai bine, să apelăm la specialist.
Felul în care călcăm poate să ne influențeze foarte mult întregul organism. Toate firmele care vând încălțări pentru alergat sunt foarte bine puse la punct. Contează cum călcăm, felul cum ne încălzim înainte de antrenament și rutina antrenamentului respectiv. Pot apărea probleme și în cazul exagerărilor, poate să apară o ruptură sau întindere musculară.”, explică kinoteterapeutul Gelu Cosma.
Ce accidente putem suferi la înot
”La înot cele mai frecvente accidente sunt la nivelul umărului, dar apare de multe ori și la nivelul coloanei vertebrale, în special coloana cervicală și lombară. În timpul înotului avem tendința să ne arcuim în extensie. Când ne arcuim în extensie punem presiune asupra coloanei vertebrale și atunci, dacă există o predispoziție, poate fi afectată și coloana vertebrală. Cel mai frecvent umărul, și de multe ori genunchiul. În dinamica înotului folosim mult picioarele.”, mai precizează kinetoterapeutul.
Urmăriți emisiunea integrală în video: