Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Cât de importantă e recuperarea medicală într-un centru specializat. Medic: "La nicio vârstă nu trebuie să fim singuri"

Cât de importantă e recuperarea medicală într-un centru specializat. Medic: "La nicio vârstă nu trebuie să fim singuri"

Bătrânii se pot confrunta cu adevărate complicații după ce au suferit un accident vascular, iar un centru specializat pentru aceste probleme reprezintă un beneficiu major, care îi poate ajuta să se recupereze mai repede.

Mihaela Marinescu
Cât de importantă e recuperarea medicală într-un centru specializat. Medic: "La nicio vârstă nu trebuie să fim singuri" Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2022   •   13:08

Cel mai mare complex rezidențial din România pentru seniori își propune să schimbe paradigma în ceea ce privește modul de viață la vârsta a treia.

Astfel, aflat în inima naturii, complexul reprezintă o adevărată binecuvântare pentru bătrânii care au nevoie de sprijin pentru recuperare.

Dr. Mihaela Marinescu, directorul acestei instituții, a explicat cât de importantă este recuperarea efectuată într-un centru specializat, după un accident vascular cerebral (AVC).

"Recuperarea după un AVC este foarte importantă, iar centrul nostru este pregătit pentru un asemenea eveniment din viața persoanei vârstnice.

Avem o bază de recuperare impresionantă, cu sală de kinetoterapie și de hidrokinetoterapie, beneficiile mișcării în apă fiind foarte cunoscute", a declarat dr. Mihaela Marinescu, director medical Vitalitas Senior Center, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

De asemenea, medicul a subliniat faptul că bătrânii au nevoie de sprijin moral, dar, mai ales, au nevoie să nu fie lăsați singuri.

"Cred că la nicio vârstă nu trebuie să fim singuri. Dar atunci când avem persoane atinse de această maladie, cum este boala Alzheimer, este nevoie nu doar de supraveghere, dar și de o stimulare cognitivă permanentă, care se realizează prin activități de socializare și prin terapii speciale", a explicat medicul.

Totodată, specialistul a dezvăluit câteva dintre măsurile pe care le putem respecta încă de la vârsta adultă, astfel încât să evităm complicațiile care pot să apară mai târziu.

"Există, într-adevăr, o componentă genetică, dar cel mai important este să începem prevenția încă de la o vârstă adultă, să spunem 40 de ani, să facem multă mișcare, să combatem stresul și să mâncăm sănătos", a încheiat specialistul.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close