Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Poziţia greşită când stăm la birou şi lucrăm la laptop. Dr. Nazer: "Deformarea apare foarte rapid, în mai puţin de trei luni"

Poziţia greşită când stăm la birou şi lucrăm la laptop. Dr. Nazer: "Deformarea apare foarte rapid, în mai puţin de trei luni"

Poziţia pe care o avem atunci când lucrăm la birou este foarte importantă, pentru a nu ajunge să ne deformăm coloana vertebrală. Este bine de ştiu că nici nu e bine să lucrăm cu laptopul în braţe.

Poziţia greşită când stăm la birou şi lucrăm la laptop. Dr. Nazer: "Deformarea apare foarte rapid, în mai puţin de trei luni"
Care este poziţia greşită când stăm la birou şi lucrăm la laptop. Dr. Nazer: "Deformarea apare foarte rapid, în mai puţin de trei luni"
de Andreea Cigolea    |    10 Dec 2021   •   11:18

"Atunci când vorbim de stat la calculator ore în şir, dacă nu adaptăm o poziţie corectă, atunci putem să avem probleme la coloana vertebrală şi la nivelul membrelor superioare.

Primul pas ar fi să stăm clar la un birou. Trebuie să stăm pe un scaun cât mai reglabil, adică să nu fie de lemn. Atunci când stai la calculator pe un scaun rigid, automat se suprasolicită unele zone de presiune şi apar dureri. 

Trebuie să avem un birou, care să nu fie prea jos, pentru ca cel mic să nu fie nevoit să stea cocoşat", a spus medicul Tarek Nazer, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Poziţia corectă la birou pentru a nu avea dureri de spate

"Atunci când lucrăm la calculator este foarte important să stăm cât mai în faţa calculatorului, astfel încât să nu aplecăm capul sau acesta să fie extensie.

Atunci când ne aşezăm să avem cât de cât un scaun reglabil, astfel încât să lipim coloana în totalitate de spătar. Coatele să nu le lăsăm în aer. Ele trebuie să fie sprijinite pe birou atunci când scriem. Ideal ar fi să avem un suport cu pernă, pentru a nu crea o zonă de presiune directă", a mai spus medicul.

Ce probleme pot apărea la coloana copiilor când stau greşit la birou

"Cele mai frecvente probleme la copii apar la nivelul coloanei. Atunci când aceştia stau într-o parte sau prea în faţă, coloana se poate deforma. Automat când stăm prea multe ore în poziţie greşită, coloana se deformează. Putem face acasă exerciţii de întărirea musculaturii paravertebrale. 

Dacă se stă în poziţie incorectă, în mai puţin de trei luni apar problemele, mai ales la copii. Deformarea apare foarte rapid, dar şi corectarea se face rapid. 

Alimentaţia contează foarte mult pentru hrănirea oaselor. Trebuie să avem o alimentaţie bogată în minerale, vitamine şi să nu uităm să le consumăm din alimente şi nu din suplimente", a precizat medicul.

Ce dureri pot apărea când stăm ore în şir pe telefonul mobil

"Atunci când folosim telefonul mobil avem probleme nu doar la mâini, ci şi la nivelul culoanei cervicale. Stăm de multe ori cu capul în flexie atunci când scriem. Indicat ar fi să ridicăm capul la nivelul mâinilor atunci când scriem", a mai spus medicul ortoped.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close