Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Lista alimentelor pe care să nu le mănânci vara. Medic: „Ele se digeră greu şi ne încălzesc temperatura corpului sau ne deshidratează”

Lista alimentelor pe care să nu le mănânci vara. Medic: „Ele se digeră greu şi ne încălzesc temperatura corpului sau ne deshidratează”

Lista alimentelor pe care să nu le mănânci vara. Medic: „Ele se digeră greu şi ne încălzesc temperatura corpului sau ne deshidratează”
Carnea grasă şi prăjeala se digeră greu, astfel că ne creşte temperatura corpului. Sursa foto: Getty Images / fcafotodigital
de Georgiana Adam    |    26 Iun 2024   •   10:00

Aşa cum există alimente recomandate pe caniculă, care ne ajută să facem faţă mai bine temperaturilor mari, există şi mâncare pe care este indicat să o evităm în această perioadă.

„Este foarte important să știm și ce nu mâncăm în această perioadă, pentru că aceste alimente ne încălzesc, chiar dacă le mâncăm reci.

În această perioadă ne străduim să ajutăm organismul să facă față acestui proces de termoreglare și atunci indicat ar fi să nu îi dăm o muncă suplimentară.

Acest lucru înseamnă să nu îi dăm alimente foarte grase, să nu îi dăm carne foarte multă pentru că o digeră foarte greu și îi va fi greu, pentru că astfel creşte temperatura corpului.

Pe de altă parte, alimentele prăjite, alimentele cu foarte multe sosuri, cu maioneză, cu smântână, pe lângă faptul că prezintă un risc de siguranță alimentară la aceste temperaturi (pentru că se alterează cel mai uşor), mai au un inconvenient. E vorba și de acel efort pe care îl depune suplimentar organismul pentru a le digera.

Tot în acest sens a-și spune să încercăm să evităm complet, dacă se poate, alcoolul, pentru că acesta obligă ficatul la o muncă suplimentară și tot efortul nostru va fi perceput foarte greu și ne vom simți foarte, foarte obosiți”, a spus medicul Anca Hâncu, luni, la emisiunea Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

De asemenea, mai sunt de evitat unele legume care, din cauza efectului diuretic, pot agrava deshidratarea: mărarul, sparanghelul, anghinarea.

La fel, dulciurile rafinate şi produsele de cofetărie pot accentua disconfortul în aceste zile caniculare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Plafonarea preţurilor la polițele RCA a fost prelungită de Guvern
x close