Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Cum se face liftingul facial, intervenţia care ne întinereşte. Dr. Khalid: "Întinerim chiar şi cu 10 ani"

Cum se face liftingul facial, intervenţia care ne întinereşte. Dr. Khalid: "Întinerim chiar şi cu 10 ani"

Astăzi vorbim despre face lifting și cum se realizează această întinerire a feței. Dr. Khalid Al-Falah ne explică în ce costă această procedură, dar și cât timp câștigăm cu această intervenție.

New Project - 2021-08-03T121736.458
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    03 Aug 2021   •   12:45

Khalid Al-Falah, medic primar chirurgie plastică, a explicat, marţi, în cadrul emisiunii "Sfat de Sănătate" de la Antena 3, ce implică procedura de lifting facial.

"Este o intervenție chirurgicală care se adresează pacineților cu unele modificări la nivelul feței în îmbătrânire, de ptoză, de lăsare a pielii. De exemplu, linia mandibulei, după o anumită vârstă se lasă, nu mai este tensionată, se estompează. Șanțurile nasogeniene se aprofundează, liniile marionetelor se aprofundează, gâtul atârnă și apare o mică gușă. Toate acestea se rezolvă în cazul acestui lifting facial sau lifting cervico-facial. 

Ideile de bază sunt aceleași, dar sunt mai multe tipuri de liftinguri, pentru a rezolva această procedură este nevoie de mai multe intervenţii. Sunt unele care se adresează strict şi simplist excesului de piele, iar altele sunt mai serioase şi corecte care se adresează smasului", precizează dr. Khalid.

Dr. Khalid: "Cicatricile sunt ascunse foarte bine"

"Avem o reţea de ţesut conjunctiv care ne susţine faţa, iar odată cu înaintarea în vârstă, calitatea şi cantitatea colagenului din faţă, fibra de elastină scade şi apare această lăsare a feţei. Această hiperlaxitate este corectată, iar acest smas este tonificat din nou, prin ridicări. Aşa se realizează face liftingul, mult mai corect decât cel tegumentar.

Se ridică pielea, dar nu numai pielea se ridică, simplist vorbind se ridică şi scheletul care susţine acea piele şi se reclădeşte. 

Tăietură fără cicatrice nu există. Ideea este că o cicatrice trebuie să fie suplă, finuţă şi bine camuflată. În chirurgia feţei şi a liftingului facial, cicatricile sunt destul de discrete pentru că ele sunt ascunse foarte bine. Sunt ascunse în spatele urechi, în spatele tragosului şi atunci sunt foarte bine camuflate şi nu se văd. 

Şi bărbaţi apelează, dar evident ca orice intervenţie estetică, pacientele se sex feminin sunt mult mai prezente.

Este o intervenţie care are nevoie de timp pentru vindecare, undeva la două săptămâni şi jumătate. Edemul este destul de mare şi abia după o lună de zile, pacientul va fi happy şi se poate prezenta în societate fără să se ascundă", a mai explicat medicul.

Liftingul facial este recomandat după 40 de ani 

"Undeva spre 40 de ani, 40 plus, dar în chirurgia estetică nimic nu este relativ şi fix, ci doar orientativ. Contează foarte mult gena, calitatea vieții, care lasă urme asupra calității pielii. Poți să ai 35 de ani și să ai o piele îmbătrânită sau poți să ai 50 și să ai o față tânără și tonică.

Întinerim cu 10 ani în urma unui face lifting. Cu această intervenție câștigăm 7,8, chiar 10 ani. Această intervenție poate ține 5,7, 10 ani sau chiar mai mult, în funcție de cât evoluează corpul. În funcție de cât ne întreținem. Fumez, nu fumez, stau și mă stafidesc la plajă sau nu, fac sport, mă hidratez corect, nu am oscilații de greutate, toate lucrurile astea se contabilizează într-un sfârșit. De aceea o persoană poate să beneficieze de rezultate preț de 10 sau 3 ani", mai spune dr. Khalid.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close