"Din ce în ce mai multe femei apelează la această rinoplastie nu de necesitate, ci pentru înfrumusețare.
De ce? Pentru că trăim ceea ce se numește zoom boom. Un fenomen care a apărut după ce am început să avem ședințe online. Camerele computerelor centrează cumva imaginea și ne arată un nas mai mare decât îl avem noi, de fapt.
De asemenea, camerele văd detalii pe care ochiul uman nu le observă și sunt multe situații unde pacientele se adresează pentru un consult, pentru că atunci când își fac selfie ceva li se pare că nu arată bine.
Avem şi acele filtre din telefoane și din aplicații, şi din ce în ce mai mulți pacienți tineri se interesează pentru rinoplastie, chiar și atunci când efectele nu sunt foarte mari.
Ce aș vrea eu să spun este că întotdeauna trebuie păstrate proporțiile pentru armonia feței. Un nas care nu se potrivește armoniei feței o să distrugă întreaga imagine de frumusețe.
Există trendul în care se modelează profilul nasului cu acid hialuronic. Trebuie înţeles că există niște riscuri și riscurile sunt foarte mari.
Am avut pacienţi care aveau acid migrat la nivelul pleoapelor, pentru că fusese injectat la rădăcina nasului. Acidul hialuronic nu este o substanță care să rămână acolo fixată, de aceea nici nu recomand această procedură.
Nasul fiind o structură tridimensională și foarte mică cumva, ea este descrisă în literatură că este intervenția chirurgicală cu cele mai multe reintervenții.
Acum, imediat după operație, pacientul se trezește cu o ateluță de rășină care este așezată peste nas şi lipită cu nişte pansamente. Apariţia echimozelor depinde de la persoană la persoană. Pacienţii cu piele deschisă vor avea aceste vânătăi pentru că au o piele deschisă.
Rinoplastia nu este o operaţie dureroasă. Există o persiune şi nu o durere. Trebuie să înţelegem că faţa răspunde cu edem la orice traumatism. La nivelul rădăcinii nasului, edemul poate dura chiar şi un an. De aceea, chirurgii vor spune că rezultatul final al unei rinoplastii este după un an. Ar fi bine ca în această perioadă să nu se reintervină.
Pacienţii au responsabilitatea să aibă grijă de nasul lor. Să aibă grijă cum dorm, să nu poarte ochelari sau să se lovească. Este bine ca două, trei luni după operaţia de rinoplastie să nu ne expunem la soare din cauza acestui edem. Fiecare nas se va vindeca aşa cum îi este dat să se vindece.", a mai spus medicul Nico Ferariu, vineri, în cadrul rubricii Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea.
Nu există alternativă chirurgicală la rinoplastie. Uneori, este nevoie doar de o intervenție chirurgicală în interiorul nasului pentru a rezolva problemele cu căile respiratorii din nas. Opțiunile non-chirurgicale, cum ar fi materialele de umplutură, pot fi utilizate ca tratament temporar în scopuri cosmetice.