Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Aplicaţia care ne ajută să ajungem mai uşor la medic. Pacienţii au acces non-stop la consultaţii

Aplicaţia care ne ajută să ajungem mai uşor la medic. Pacienţii au acces non-stop la consultaţii

Andreea Cigolea
2 minute de citit Publicat la 11:47 24 Noi 2021 Modificat la 11:47 24 Noi 2021
Iulius Nistor
Aplicaţia care ne ajută să ajungem mai uşor la medic Sursa foto: Antena 3

"Este o aplicaţie de telemedicină care facilitează pe lângă accesul la medic şi munca acestora şi accesul la informaţii medicale pentru pacient", a explicat fondatorul aplicaţiei, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de sănătate de la Antena 3.

Dr-online, prima opţiune în telemedicină din România

"Pe aplicaţie, orice medic cu drept de liberă practică îşi poate face cont gratuit, la fel şi în cazul pacienţilor. Pacienţii îşi încarcă în această aplicaţie tot ce ţine de dosarul lor medical. Se pot monitoriza parametrii medicali sau medicaţia. Cel mai mare câştig este oferit de economia de timp. 

Un medic îşi poate pune la dispoziţie priceperea şi timpul într-o aplicaţie, oferind acces direct prin video call sau chat cu orice potenţial pacient care vrea să-şi facă o programare.

În situaţia în care o mamă trebuie să se prezinte cu un copil la medic, în primul rând trebuie să-şi ia liber de la serviciu, apoi trebuie să se deplaseze cu cel mic la medic, deci petrece timp pe drum. Poate are de aşteptat în faţa cabinetului medicului şi să nu mai vorbim de cheltuielile aferente.

Online-ul oferă scurcircuitarea acestui timp, şi de multe ori, poate fi mai ieftin", a mai spus Iulius Nistor.

Dr-online, păreri avizate de la medici experţi în zeci de specializări

"Mulţi pacienţi sunt tentaţi să caute pe internet despre boli. Doctor Google nu va dispărea foarte uşor, pentru că prima tentaţie este să te interesezi. Nu este rău asta, însă este rău atunci când tragi singur concluziile. 

În aplicaţie, medicul are libertate totală. Îşi poate stabili zilele în care poate fi disponibil, intervalul orar, durata consultaţiei, dar şi tariful. Contul este gratuit, ce se plăteşte este consultaţia. 

Noi ne facem datoria. Toţi medici care îşi fac cont sunt verificaţi. Se verifică diplomele şi existenţa acestora în registrul Colegiului Medicilor.

Aplicaţia este disponibilă 24 din 24, atât pe internet, cât şi pe aplicaţiile de telefonie mobilă. Totul ţine de disponibilitatea medicilor. Ce ne dorim foarte mult este să ajungem să avem medici de gardă, pentru ca ei să poată prelua urgenţele. 

Important este ca atunci când ai o problemă, să ştii unde să apelezi. Noi ce ne dorim este să fim o aplicaţie în care fiecare pacient să găsească orice specialitate medicală. Avem integrare cu reţelele de farmacii, avem posibilitatea de a ne integra cu furnizorii cu asigurări de sănătate. Din nou, economie de timp şi de bani. 

Dacă vorbim despre dezavantaje, ar putea fi imposibilitatea de utilizare a aplicaţiei de către cei vârstnici", a mai spus Iulius Nistor.

×
x close