"De preferat este ca toate tratamentele laser să fie efectuate iarna cu condiţia de a nu avea o vacanţă în ţările calde în sezonul rece. Este important să nu ne expunem la soare şase luni după un astfel de tratament", a explicat medicul Nicoleta Ferariu, joi, în cadrul rubricii Sfat de sănătate de la Antena 3.
"Noi ne mândrim cu tehnologie de ultimă generaţie, cu rezultate excelente în tratamentele acneice. Este un soft în platforma laser pe care noi o avem, cu ajutorul căruia reuşim să tratăm în câteva şedinţe de tratament acneea vulgară.
Ce e important să facem după un tratament cu laser
Dacă vorbim de pielea lăsată sau de linie mandibulară care îşi pierde conturul sau de riduri la nivelul ochilor, atunci există tratamentul Skin Type. Acest tratament reuşeşte să producă o cantitate mare de colage şi elastină, astfel încât pielea arată mai tânără.
Mai există şi un tratament pe nume BBL Forever Young, un tratament care se adresează petelor pigmentare. După o singură şedinţă de tratament pielea este mult mai luminoasă, deschisă şi fără pete cafenii. La fel şi de petele de la soare. După aceste tratamente poţi merge oriunde, pentru că nu rămâi cu semne", mai spune medicul.
Diferenţa dintre tratamentele cu laser şi peelingul chimic
O altă categorie de tratamente laser sunt tratamentele peeling laser. În cazul acestui tip de tratament laser, tenul are puţin de suferit. Tenul trebuie îngrijit cu atenţie. Dacă s-a tratat întreaga faţă, atunci avem nevoie de recuperare între 7 şi 10 zile.
Ce este fabulos din partea acestui tratament este în primul rând faptul că este un tratament extrem de precis. Rezultatele sunt aboslut incredibile. Ne ajută să scăpăm de riduri fine, de cicatrici, de zone care au rămas mai adâncite în urma acneei.
Personal aleg să nu lucrez foarte agresiv la primul tratament. Prefer o arsură superficială, care se vindecă mai uşor", a mai spus specialistul în chirurgie plastică.