Antena 3 CNN Life Cea mai bună oră de somn pentru creier și organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”O experimentez personal și o recomand”

Cea mai bună oră de somn pentru creier și organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”O experimentez personal și o recomand”

Laura Dinu
2 minute de citit Publicat la 06:00 29 Iul 2024 Modificat la 06:00 29 Iul 2024
vlad ciurea
Vlad Ciurea, despre cea mai bună oră de somn. Sursă foto: Antena 3 CNN

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că somniferele nu ar trebui luate în calcul atunci când există probleme cu somnul. Potrivit acestuia, o rutină sănătoasă de somn ne poate aduce odihna dorită.

”Nu este bine să ne încărcăm cu tot felul de somnifere, trebuie să stabilim o oră de somn, iar ora de somn trebuie să fie cat mai corectă posibil.

Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.

Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.

Renumitul neurochirurg a vorbit și în alte ocazii despre rutina de somn dar și despre obiceiul pe care majoritatea dintre noi îl avem și la care ar trebui să renunțăm urgent. 

”Masa de seară trebuie să o trimitem dușmanului. Este un proverb chinezesc, masa de dimineață să o mănânci tu, masa de prânz obligatoriu o împarți cu cineva iar masa de seară o trimiți dușmanului.

Pentru că tot ceea ce se mănâncă seara se depune. Și atunci se depune pe organism și încărcăm organismul! Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut.

Și eu sunt puțin supraponderal, deci toți suferim, pentru că suntem într-o situație în care avem o societate care este foarte statică. Nu avem timp de alte lucruri. Când ajungem la domiciliu, suntem așa de obosiți încât nu ne mai vine decât să mâncăm ceva și să ne culcăm. Este total greșit”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
x close