Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce sunt şi când se recomandă implanturile subperiostale

Ce sunt şi când se recomandă implanturile subperiostale

Pacienții purtători de proteză dentară care suferă de resorbție severă a osului maxilar sau mandibular nu mai trebuie să se resemneze cu o dantură mobilă.

Ce sunt şi când se recomandă implanturile subperiostale
Ce sunt şi când se recomandă implanturile subperiostale
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2024   •   11:56

Medicul stomatolog cu competenţe în implantologie şi chirurgie dento-alveolară Cristian Mina a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, despre ce presupune restaurarea dentară cu implanturi subperiostale personalizate, ce avantaje există sau cât și dacă sunt sau nu dureroase.

"Acest implant subperiostal este un dispozitiv medical. Acesta se inserează fixat sub periostul osului maxilar. Acest implant este diferit de cel standard, tocmai pentru că vine sub formă de șa, cu mai multe ramificații pe toată creasta, iar suportul lui este asigurat de niște microșuruburi de osteosinteză.

Acesta se recomandă în momentul în care avem atrofii osoase severe, adică atunci când osul s-a absorbit atât de mult încât atât lățimea, cât și înălțimea lui sunt foarte mici pentru a permite să se insereze implantul clasic.

În ceea ce priveşte riscurile, acestea există ca la orice manoperă chirurgicală. Tocmai pentru că sunt formațiunile anatomice de care trebuie să ținem cont. Nervi, vase de sânge, sinusuri maxilare.

Implantul are o durată de viaţă mare. Aş spune între 15-20 de ani. Pacientul se prezintă în cabinet, loc în care se vor lua amprentele, fie digital, fie analog. Se fac nişte fișiere digitale cu aceste imagini și pe baza acestora se creează implantul acesta subperiostal.", a spus medicul.

Acest implant este recomandat şi indicat pentru cei mai în vârsta. Toți pacienții trebuie să știe că după o astfel de intervenție este nevoie de controale periodice, unde se vor face igienizări profesionale ale lucrării și se va evalua igiena și sănătatea țesuturilor moi.

Importanța acestor controale este crucială pentru a ne asigura că tratamentul cu implantul superiostalei este unul de durată.

×
Subiecte în articol: implant subperiostal
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Președintele din Kenya retrage legea finanțelor care a dus la proteste sângeroase
x close