Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Care este diferența, de fapt, între medicamente și suplimente alimentare: ”Lumea înghite ceva ce nu ar trebui”

Care este diferența, de fapt, între medicamente și suplimente alimentare: ”Lumea înghite ceva ce nu ar trebui”

medicamente suplimente alimentare
Diferența între medicamente și suplimente alimentare. Sursă foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2024   •   18:55

Academicianul Victor Voicu, profesor de farmacologie, toxicologie si psihofarmacologie clinică, a explicat care este, de fapt, diferența între medicamente și suplimente alimentare. Invitat la rubrica Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN, acesta a explicat că suplimentele alimentare nu au studii la bază. 

”Există categoria medicamente. Medicamentul este un produs care se utilizează cu indicație, deci în caz de boală, să corectezi o funcție care s-a tulburat, care presupune în spate un studiu foarte detaliat, profund, un studiu experimental, pe animale de laborator, pe culturi de țesuturi, pe celule individualizate. Deci medicamentul este un produs extrem de studiat. Asta îl diferențiază de așa zisul supliment alimentar, care nu este studiat aproape deloc”, spune profesorul.

Acesta susține că oamenii se lasă păcăliți de reclamele de la televizor și dau banii pe niște produse despre care nu știu nimic. 

”Lumea aude și peste 90-95% dintre oameni habar nu au care este realitatea. Și aud afirmațiile de acolo, din acele reclame, care influențează mase mari de oameni. Și ne întrebăm pe urmă de ce se întâmpla asta. Păi se întâmplă, pentru că omul înghite ceva ce nu trebuia să înghită.

De exemplu, afecțiunile de ficat sunt foarte ciudate. Ele nu răspund la tratament. O hepatită cronică evolutivă este foarte greu să o stăpânești. Și ajunge la ciroză. Deci nu este simplu să administrezi așa zisele suplimente alimentare. Ele ar trebui să fie, de fapt, niște alimente. Dar suplimente care să fie și medicamente... Păi de ce să fie în același timp și medicamente și suplimente?”, se mai întreabă Acad. Victor Voicu, atrăgând atenția asupra faptului că trebuie să fim cu băgare de seamă atunci când cumpărăm orice produs sub numele de supliment alimentar. 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close