Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Ce este ozonoterapia şi când o folosim. Dr. Tiron: "Cea mai bună administrare a acestei terapii este la dureri"

Ce este ozonoterapia şi când o folosim. Dr. Tiron: "Cea mai bună administrare a acestei terapii este la dureri"

Astăzi vorbim despre ozonoterapie. Medicul Ştefan Tiron ne spune la ce ajută această terapie şi dacă o folosim ca metodă de prevenţie sau în tratarea anumitor boli.

beneficii ozonoterapie metoda preventie boli
La ce foloseşte ozonoterapia şi când o folosim. Dr. Tiron: "Ajută la recuperarea post COVID-19" Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    09 Dec 2021   •   11:06

"Ozonoterapia trebuie înţelească ca oxigen ozonoterapie. Există 95-97% oxigen şi doar 3,4,5% ozon. Acest ozon îşi face treaba în organism. Corpul nostru are radicali liberi pentru distrugerea ţesuturilor şi celulelor moarte, dar nu în cantitatea prea mare. 

Această ozonoterapie vine să întărească imunitatea organismului, să distrugă tot ce înseamnă microbi, virusuri şi să încarce mai bine celula sangvină cu oxigen", a spus medicul Ştefan Tiron, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Nu există contraindicaţii pentru ozonoterapie

"Vin chiar şi cei care au tensiune mare, însă noi nu facem această procedură până nu luăm tensiunea. Se administrează o pastilă şi îi scade tensiunea. Ozonoterapia poate să crească puţin tensiunea arterială. 

Cea mai bună administrare a acestei terapii este la dureri. Sunt pacienţi care nu se pot mişca de dureri. De la prima aplicaţie de ozon, se simt mai bine", a mai spus medicul.

Ce este ozonoterapia şi când se foloseşte

"Cei mai mulţi pacienţi vin pentru dureri şi fac această terapie de 3-4 ori pe săptămână. De la prima aplicaţie, durerea dispare pentru câteva ore, însă revine dar cu o intensitate mai redusă. 

Nu există niciun fel de legătură între ozonoterapie şi camerele hiperbare, decât că rezultatele pentru ozonoterapie sunt de 25 de ori mai bune, decât la camerele hiperbare. 

Ozonoterapie ajută la recuperarea post COVID-19. Această terapie merge pe cazurile medii şi uşoare, dar pe cazurile grave nu am observat o îmbunătăţire", a mai spus dr. Tiron, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3,

×
Citește mai multe din Sfat de sănătate
» Vezi toate știrile din Sfat de sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close