Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Cum să arătăm cât mai fresh în și după noaptea de Revelion

Cum să arătăm cât mai fresh în și după noaptea de Revelion

Vine Revelionul si cu toții vrem să arătăm bine în noaptea dintre ani. Dermatologul Iulia Panțuru ne spune ce putem face pe ultima sută de metri ca să avem o față odihnita la trecerea în 2022.

Iulia Panturu
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    30 Dec 2021   •   10:47

Aflăm și ce ingrediente din bucătărie ne putem pune pe față pentru un ten curat și luminos.

”Ce putem face pentru a arăta bine și care realmente ne ajută este să dormim și să nu neglijăm tot ce înseamnă orar de somn pentru că nu se reportează. În al doilea rând ar fi bine să ne hidratăm foarte bine, să bem multă apă, cu antioxidanți dacă putem, cu lămâie.

Respectiv să folosim produse hidratante potrivite tipului nostru de ten. Putem face și o ușoară exfoliere, fie că folosim produse pe bază de acid lactic cumpărat sau din frigider, fie că folosim zaț de cafea sau produse cosmetice. Toate ne ajută să avem un aspect mai luminos.

Putem folosi și produse din bucătărie pe față, dar ar fi bine să le mai fi folosit și înainte. Să le fi testat. Să nu testăm produse cu o zi înainte de un eveniment important.

Dacă avem o nuntă sau un eveniment important ar fi bine ca în ultima lună să nu testăm produse noi” a explicat dermatologul Iulia Panțuru, la Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Baza unui ten luminos: alimentație, hidratare, odihnă, mișcare

”Somnul este mecanismul nostru de regenerare alături de plasmă și de sânge. E ca și cum ne-am pune telefonul la încărcat.

Dacă nu ne încărcăm noaptea nu funcționăm suficient de bine ziua și se vede prin deshidratare,  printr-un aspect tern, obosit, cearcăne colorate mai intens, se adâncesc după o noapte nedormită și speranța că vom compensa în weekend nu e bună.

Nopțile nedormite se pot recupera și să ne revenim și la față, putem recupera aspectul tenului odihnit și cu ajutorul anumitor tratamente cosmetice. Alimentația echilibrată, hidratarea, odihna și mișcarea sunt baza unui ten frumos” a încheiat medicul. 

×
Subiecte în articol: revelion Sfat de sănătate
Citește mai multe din Sfat de sănătate
» Vezi toate știrile din Sfat de sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close