Antena 3 CNN Life Sănătate Alimentul care trebuie consumat zilnic. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Este esențial, deschide celulele nervoase”

Alimentul care trebuie consumat zilnic. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Este esențial, deschide celulele nervoase”

vlad ciurea
Alimentul care trebuie consumat zilnic. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Este esențial, deschide celulele nervoase”. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Andreea Cigolea    |    10 Aug 2024   •   07:00

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că există alimente minune pentru organismul nostru, însă unul dintre cele mai importante rămâne usturoiul, care are efecte miraculoase pentru organism.

”Există alimente minune pentru organismul nostru.

Fructele de pădure sunt extraordinare, avocado care este din ce în ce mai frecvent în piața românească, rodiile sunt foarte bune. În perioada aceasta a apărut și pepenele, pepenele verde, care este minunat pentru că te și hidratează.

Și în general toate fructele ajută activitatea cerebrală. Dar un element esențial rămâne usturoiul, indiferent de temperatura de afară! Și pătrunjelul și toate alimentele verzi care se duc exact unde trebuie și deschid celulele nervoase.

Iar nucile reprezintă fructul potrivit pentru creier, chiar seamănă cu creierul”, a explicat renumitul neurochirurg, Vlad Ciurea, în exclusivitate la rubrica Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

”Este un adevărat panaceu”

Medicul a vorbit în nenumărate rânduri despre acest aliment ”minune” pe care spune că ar trebui să îl consumăm zilnic.

”Usturoiul, se știe de 5000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare... De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate?

Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit să consume usturoi, de ce consumă acest usturoi?

Eu am lucrat în Danemarca și făceam o pauză, dacă nu aveam de operat. Poporul Danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, să își îmbunătățească starea genetică, așa că spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduceau un usturoi special, din Spania, care nu mirosea atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți. Mult mai bun și mai sănătos”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea, în trecut, în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea usturoi
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close