Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Alimentele care ne ajută să fim tineri cât mai mult timp. Principalii factori care ne îmbătrânesc

Alimentele care ne ajută să fim tineri cât mai mult timp. Principalii factori care ne îmbătrânesc

Omenirea a fost dintotdeauna în căutarea unor "poțiuni magice” care să ne mențină tinerețea şi frumusețea.

Alimentele care ne ajută să fim tineri cât mai mult timp. Principalii factori care ne îmbătrânesc
Suplimentele care ne ajută să fim tineri cât mai mult timp. Principalii factori care ne îmbătrânesc
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2024   •   15:30

În România, durata medie de viaţă pentru femei este de 77 de ani şi de 70 de ani pentru bărbați, dar suntem sub media europenă de 81,3 ani.

Medicul Ruxandra Constantina a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, despre secretele longevităţii.

"Vârsta biologică este, de fapt, vârsta reală a organismului nostru pentru că arată vârsta pe care o are fiecare celulă, țesut, organ.

Îmbătrânirea începe cam la 30 de ani, când s-a terminat procesul de creștere. Îmbătrânirea fiecărei celule este mai importantă decât apariția ridurilor, pentru că ridurile le putem estompa, le putem rezolva. Îmbătrânirea celulară odată declanșată, este greu de stopat și aici ar trebui să ne preocupăm foarte mult.

Îmbătrânirea este o etapă fiziologică care nu ar trebui asociată cu boala. 

Dacă am o genă bună, atunci deja pornesc pe plus. Dacă am o genă slabă și mai am și un stil de viață nesănătos, lucurile nu merg spre bine. Aici intervine epigenetica, adică mediul în care trăim, emoțiile noastre, ce mâncăm, ce bem şi dacă facem sport.

Încercaţi să reduceți efectele stresului asupra organismului. Respectați-vă orele de somn. Trebuie să ne culcăm între ora 20 şi 22. În acest interval orar se secretă cea mai mare cantitate de melatonină și hormon de creștere cu rol direct asupra longevității.

Celulele care sunt îmbătrânite rămân acolo şi produc inflamaţie și nu mai lasă celulele sănătoase să trăiască așa cum trebuie. Ceaiul din fructe de pădure, afine, căpşunile conţin un antioxidant deosebit de puternic.

Uleiul de cătină este extraordinar de bun, cu efect anti-aging, aplicat și intern, și extern. Extractele de turmeric și de ghimbir reduc inflamația, pentru că la baza îmbătrânirii premature și a bolii stă inflamația și stresul oxidativ.", a spus medicul.

Viitorul se îndreaptă către terapii anti-aging personalizate, adaptate profilului genetic, prin editarea genelor care ar putea fi folosite pentru a le modifica, rezultând intervenții personalizate, adaptate profilului genetic unic al fiecărei persoane.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marcel Ciolacu, printre suporterii români la Frankfurt: „Merg şi eu să beau o bere”
x close