Antena 3 CNN Emisiuni Safe Income Metode simple prin care ne putem creşte bunăstarea financiară

Metode simple prin care ne putem creşte bunăstarea financiară

bancomat
Sfaturi despre cum ne putem dubla veniturile cu banii pe care i-am economisit FOTO: Getty Images
de Andrei Perianu    |    30 Sep 2024   •   13:09

Aflăm astăzi, din rubrica Safe Income realizată de Andrei Perianu, câteva metode simple prin care ne putem creşte bunăstarea financiară şi sfaturi despre cum ne putem dubla veniturile cu banii pe care i-am economisit.

„Ne-a atras atenția o știre a momentului, că salariul mediu a crescut semnificativ peste inflație. O să vedem că aceste cifre poate o să ne surprindă la început, dar avem salariul mediu de 5.242 lei, cu o creștere de 14, aproape 15%. E important de pus în context față de rata inflației, care a fost de aproximativ 5%, semnificativ mai puțin decât această creștere. Care e oportunitatea sau ce concluzii putem să tragem de aici? Cred că am putea să spunem că noi, românii, cei care muncim, practic ne îmbogățim și asta înseamnă că ne rămân mai mulți bani în fiecare zi și statisticile arată că banii din băncile din România cresc și tot cresc. 

Întrebarea e ce ar trebui să facem? Să ne păstrăm banii aceștia în contul curent, fără niciun randament? Cred că chiar asta e oportunitatea. Faptul că avem din ce în ce mai mulți bani ar trebui să ne împingă să învățăm să facem mai multe cu banii noștri. Ce putem să facem? În primul și în primul rând, să continuăm să investim în noi. Banii aceștia îi facem din salariu, în mare parte pentru că de-a lungul timpului am investit în noi. Deci, în teorie suntem cel mai important asset al nostru. Deci asta ar fi prima variantă. 

A 2-a cred că ar fi interesant să ne uităm către un venit pasiv.

Mulți dintre noi facem lucrul acesta - punem banii în depozite bancare la care avem o dobândă, ne uităm la titlul de stat, altfel spus, împrumutăm statul român tot pentru o dobândă, sau un cupon, sau un randament. Sau ne uităm pe Bursa de Valori București sau pe bursele internaționale. Investim în companii deja de succes, care ne ajută să ne creștem banii mai departe și să nu uităm - cel mai mult și cel mai mult românii iubesc să își cumpere o casă, fie că se împrumută de la bancă, fie că economisesc din ce în ce mai mult și își iau direct o casă.

Deci, veștile sunt bune avem mai mulți bani, dar trebuie să ne și gândim în fiecare zi ce putem să facem mai mult cu ei”, a explicat Andrei Perianu. 

×
Subiecte în articol: Andrei Perianu venituri crestere salarii
Citește mai multe din Safe Income
» Vezi toate știrile din Safe Income
Cele mai noi știri
Parteneri
x close