Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Tanczos Barna, despre producerea de energia verde în Marea Neagră: "Investițiile în eoliene din zona offshore impacteaza cel mai puțin mediul înconjurător"

Tanczos Barna, despre producerea de energia verde în Marea Neagră: "Investițiile în eoliene din zona offshore impacteaza cel mai puțin mediul înconjurător"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:30 17 Noi 2022 Modificat la 11:34 17 Noi 2022
tanczos barna
Tnaczos Barna, despre producerea de energia verde în Marea Neagră: "Investițiile în eoliene din zona offshore impacteaza cel mai puțin mediul înconjurător" Sursa foto: Antena 3 CNN

"Vorbim despre acele condiții care trebuie respectate pentru a nu deranja mediul, pentru a nu crea o distrugere pe termen lung.", a subliniat Ministrul Mediului. 

"Investițiile în eoliene din zona offshore sunt probabil cele impacteaza cel mai puțin mediul înconjurător. În cazul în care cineva se gândește să pună o super capacitate eoliană în Biosfera Delta Dunării, cu siguranță sunt ridicate sprâncenele. Se gândește toată societatea civilă, se gândește Ministerul Mediului, care vor fi efectele pe termen lung, asupra păsărilor, asupra zonelor de cuiburi, zonelor care au protecție semnificativă. 

Motiv pentru care noi susținem aceste încercări de a face investiții în zone cu potențial redus de afectare a mediului înconjurător. Offshore-ul este o asemenea investiție în eoliene. Și, prin aceste sisteme, putem să ajutăm și echilibrarea sistemului energetic național.

Resursele regenerabile știm foarte bine că nu vin cu aceeași constanță de producție cum vine Hidroelectrica sau Nuclearelectrica, nu mai vorbesc de cărbune.", a precizat Tanczos Barna, la Conferinţă naţională “România Inteligentă”.

Energia eoliana offshore – energia verde din Marea Neagră | Conferinţă naţională “România Inteligentă”

Va putea România să exploateze potențialul uriaș al energiei eoliene pe Marea Neagră?

• Potențialul eolian din Marea Neagră; Locul energiei eoliene offshore în Strategia Energetică 2030-2050;

• Instalarea de noi capacități de producție a energiei pentru a asigura independența și securitatea energetică;

Reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului Românei, ANRE, companiilor relevante din domeniul energiei eoliene din România au interacționat în mod direct în plenul conferinței.

×
x close