Este vorba despre sisteme robotizate care se adaptează la deficiențele pacienților și care asigură recuperarea mult mai rapidă decât sistemele clasice. Această investiție plasează unitatea medicală într-un top internațional.
Noile echipamente vizează specialitatea de recuperare pe cardiologie, dar și cea de recuperare. Sunt diferite tipuri de aparate care se utilizează, în funcție de stadiul evolutiv al bolii. Cu aceste aparate recuperarea este mult mai rapidă și mai funcțională, fiind personalizată în funcție de pacient.
Vorbim despre Spitalul de recuperare din Cluj-Napoca, acolo unde această aparatură a viitorului este accesibilă oricărui cetăţean.
În GALERIA FOTO de mai jos, puteţi urmări imagini cu aparatura robotizată care ajută pacienţii să se recupereze mai uşor.
"Avem un echipament de recuperare a mersului, pe care îl folosim nu numai la pacienţii neurologici, ortopedici, post traumatici, pentru recuperarea mersului în diverse etape. Poate să susţină pacienţii inegali, în cazul in care avem hemipareze drepte sau stângi", spune Viorela Cirotea coordonator bază tratament de la
"Aşa plăcut este mersul ăsta cu aparatul. Simt mai uşoare picioarele", spune o pacientă.
Noile echipamente folosesc chiar și realitatea virtuală pentru a ajuta pacienții să se recupereze mai repede.
Cel mai mare beneficiu este că aparatele sunt puse la dispoziția celor care nu își permit tratamente în alte părți, cum ar fi la clinici private.
Pe un coridor al spitalului, un alt pacient exersează mersul, asistat de un terapeut și de un alt sistem robotizat pentru recuperare motorie cu care a fost dotat spitalul.
"Sunt aparate la nivelul tehnologic actual utilizat în marile spitale din lume. Sunt aparate la care noi medicii visam, pentru că le vedeam fie la congresele de specialitate, fie în articolele, cercetările şi filmările de specialitate. Ce este foarte important de remarcat este dotarea unui spital public la care are acces orice cetaţean", spune dr. Sanda Patrichi, manager spitalul de recuperare
Valorarea echipamentului de ultimă generaţie se ridică la peste 10 milioane de lei.