Detalii despre acest proiect au fost prezentate la conferinţa naţională "Digitalizarea pieţelor, model de bune practici în administraţia locală", o conferinţă organizată de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului România Inteligentă.
De asemenea, comercianţii îşi pot plăti şi rezerva taraba de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii pe telefonul mobil.
"Este ceva nou pentru consumatorii din Alexandria, pentru că, de fiecare dată când ajung în piaţă, deja ştiu pe unde suntem poziţionaţi, vin scanează codul, se uită pe produsele pe care le distribuim, pe care le avem pe masă. Sunt încântaţi de noua regulă pe care o găsesc în piaţă şi sunt foarte mulţumiţi.
Şi ce este drept, în ultima perioadă, am sesizat că sunt mulţi tineri care sunt atraşi de piaţă, vin în piaţă să vadă adevăratul producător", spune un comerciant.
Citeşte şi: Conferința Națională “Digitalizarea pieţelor model de bune practici în administraţia locală” | România Inteligentă
Totodată, pentru a-i atrage pe tineri, autorităţile s-au asigurat că legumele şi fructele vor putea fi cumpărate şi cu cardul bancar, nu doar cash. Modelul de digitalizare a pieţei din Alexandria a fost preluat şi de alte administraţii din ţară.
Citeşte şi: Mâncarea sănătoasă pentru români, preocupare pentru autoritățile locale. Ce soluții au găsit
Este nevoie, însă, şi de alte investiţii pentru a-i ajuta pe producători să vină în pieţe.
Conferinţa naţională "Digitalizarea pieţelor, model de bune practici în administraţia locală" a fost organizată de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului România Inteligentă.