Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Municipiul Codlea, dezvoltare spectaculoasă datorită investiţiilor inteligente

Municipiul Codlea, dezvoltare spectaculoasă datorită investiţiilor inteligente

De multe ori, comunităţile mici iau faţa marilor oraşe la capitolul dezvoltare. 

de Georgiana Adam    |    16 Iun 2023   •   10:22

Este cazul municipiului Codlea, unde autorităţile locale au reuşit să asigure un viitor prosper pentru cei 21.000 de locuitori, prin investiţii inteligente.

Fie că s-au folosit bani de la bugetul local, fie ca au reuşit să atragă fonduri nerambursabile, edilii s-au asigurat că cetăţenii au parte, în primul rând, de educaţie şi de sănătate, la cel mai înalt nivel.

Astfel, unităţile de învăţământ, dar şi spitalul municipal, au fost modernizate şi dotate cu cele mai noi tehnologii.

Principalul obiectiv al primarului municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, aflat la primul său mandat, fiind cel mai tânăr edil de municipiu din țară, a fost crearea condițiilor înalte pentru învățământul din ciclul primar și gimnazial.

Astfel, a fost construit un corp nou de clădire pentru una dintre școli, mărindu-și capacitatea cu 12 clase și a fost realizată o sală de sport pentru elevi.

Edilul a atras apoi fonduri și a demarat lucrările de mansardare la o altă școală generală, pe care au reconsolidat-o integral. La Școala Gimnazială nr. 2, elevii pot învăța acum în condiții de siguranță din punct de vedere structural și au parte de noi săli de curs.

Totodată, unitatea de învățământ a fost dotată cu un lift pentru persoanele cu dizabilități. Investiția în valoare de aproximativ nouă milioane de lei s-a făcut prin programul operțional regional.

Pentru a continua investițiile în educație, a fost construită și o creșă de stat, prima de acest fel după 1989.

Și sănătatea a constituit o prioritate. Spitalul Municipal Codlea a căpătat o nouă înfățișare, iar personalul medical a fost completat acolo unde s-au constatat deficiențe. În acest moment în Codlea activează 35 de medici specialișiti.

Toate secțiile unității medicale au fost modernizate și dotate cu aparatură de ultimă generație.

Pacienții au parte de orice servicii medicale au nevoie. În ambulatoriul spitalului funcționează cabinete de Cardiologie, Dermatologie, Psihiatrie-Neurologie, Diabet, Endocrinologie, Fizioterapie, Oftalmologie și nu numai.

Una dintre cele mai apreciate secții modernizate este cea dedicată Îngrijirilor Paliative, iar spitalul a fost de asemenea dotat cu un laborator de Balneo-Fizioterapie. Investițille nu se opresc aici.

Totalul investițiilor făcute pentru modernizarea Spitalului Municipial Codlea se ridică la de opt milioane de lei.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Codlea investitii
Citește mai multe din România Inteligentă
» Vezi toate știrile din România Inteligentă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close