Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ministrul Familiei, despre problema consumului de droguri în rândul tinerilor: „Este important să-i implicăm cât mai mult pe părinți”

Ministrul Familiei, despre problema consumului de droguri în rândul tinerilor: „Este important să-i implicăm cât mai mult pe părinți”

Ministrul Familiei, despre problema consumului de droguri în rândul tinerilor: „Este important să-i implicăm cât mai mult pe părinți”
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   12:30

Natalia-Elena Intotero, Ministrul Familiei, a vorbit, la conferința România Inteligentă „PREVENȚIE, NU ADICȚIE – investiție pentru siguranța generațiilor viitoare“, despre campaniile desfășurate pentru prevenirea consumului de droguri în randul tinerilor.

Conferința națională România Inteligentă ”PREVENȚIE, NU ADICȚIE – investiție pentru siguranța generațiilor viitoare“

Conferința națională România Inteligentă ”PREVENȚIE, NU ADICȚIE – investiție pentru siguranța generațiilor viitoare“ Conferința națională este organizată de Antena 3 SA și Agenția Națională Antidrog și postul de televiziune ANTENA 3 CNN cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, zi marcată în fiecare an la 26 iunie cu scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare al populației cu privire la problema majoră pe care o reprezintă abuzul și traficul ilicit de droguri pentru sănătate.

Publicată de Antena 3 pe Marţi, 25 iunie 2024

„Este foarte important să continuăm lupta pentru stoparea consumului de droguri și a tuturor formelor de adicție, prin prevenție. Această prevenție trebuie să fie continuă.

Alături de colegii din Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Antidrog, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, societatea civilă și organizațiile de tineret, am organizat campania „Fără bariere-Tot adevărul despre droguri”, o campanie în care am pus accentul pe implicarea tinerilor în procesul decizional, fiind instruiți peste 60 de studenți din România, care ne-au fost parteneri în această luptă împotriva consumului de droguri. 

Am fost prezenți în peste 20 de municipii reședință ale județelor țării, unde am implicat și asociațiile părinților, având suportul Ministerului Educației.

Citește și: Maria Moreira, șeful unității Reitox la Centrul European de Monitorizare a Drogurilor: „Canabisul este cea mai folosită substanță ilegală în Uniunea Europeană”

Este foarte important să-i implicăm pe părinți. Vom continua aceste campanii în cadrul taberelor pe care le vom desfășura.

Deja am început cu participarea tinerilor cu probleme de sănătate, în cadrul unor tabere care se desfășoară în stațiunea Eforie. Aceștia vin însoțiți fie de părinți, fie de asistenții maternali, în cazul celor care se află în grija statului.  

Vom continua aceste campanii de prevenție, iar dorința noastră este să implicăm cât mai mult familia. Încercăm să-i implicăm cât mai mult pe părinți pentru a cunoaște pericolele la care sunt supuși tinerii din ziua de azi”, a spus Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, zi marcată, în fiecare an, la 26 iunie, cu scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare al populației cu privire la problema majoră pe care o reprezintă abuzul și traficul ilicit de droguri pentru sănătate.

Conferința națională a fost organizată de Antena 3 SA și Agenția Națională Antidrog și postul de televiziune ANTENA 3 CNN, parte a Intact Media Group.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close